Доизграждането на АМ „Хемус“ и високоскоростния път Русе – Велико Търново са сред ангажиментите на „Демократична България“

С подкрепа за няколко ключови за Северна България инфраструктурни проекта се ангажираха кандидатите за народни представители от коалиция „Демократична България – Обединение“ при откриване на кампанията си във Велико Търново. Според водача на листата адв. Калоян Янков коалицията ще работи за изграждане на автомагистрала „Хемус“, но без метастазите на „Автомагистрали“, а в открито и честно състезание, осигуряващо добро качество на пазарна цена. Друг акцент ще е ускоряване проекта за скоростния път Русе – Велико Търново със също толкова открити процедурни правила и гаранции за честност. На фокус ще бъдат още включването и свързването на националния жп възел Горна Оряховица и прилежащия летищен комплекс към двете ключови шосейни артерии, както и трети мост на р. Дунав. Адв. Янков подчерта, че за реализирането на тези идеи е нужно и в законодателната, и в изпълнителната власт да влязат компетентни и честни хора, които да движат напред проектите.

„Убеден съм, че „Демократична България“ трябва да бъде ядрото, двигателят на процесите по демонтирането на разядения от токсини модел на досегашното управление, родил в корупционния речник ужасните нови думи „батко“, „братко“, „котараците“, „еди-кой си еврото“, „тефтерчето на еди-кой си“, „ремонт на ремонта“, „калинка“ и много други“, каза още водачът на листата при откриването на кампанията. По думите му вече много хора са повярвали, че представителите на коалицията не са тръгнали към властта самоцелно, а с много важна и съдбовна за нацията задача – да променят властовия модел чрез дълбоко реформиране на всички сфери на обществения живот.

„Само за 9 работни дни в парламента показахме, че не сме безидейна и креслива група от случайно избрани хора, а отговорна формация с ясна и енергична визия за развитието на българското общество, с воля за неотклонно преследване на политическите си цели. С този кратък и все пак сериозен парламентарен опит заставам сега пред вас спокоен, защото с нищо не излъгах. И без никакви угризения да ви призова в започващата кампания за още по-силна подкрепа за листата на „Демократична България“ с номер 23“, заяви още адв. Янков.

„Ние имаме силата да обещаем, че ще сложим край на некомпетентността в управлението, на събирането на кадри по пътища, кръстопътища и бензиностанции. Защото „Демократична България“ е политическа общност на най-подготвените хора. Като представители на гражданите, в бъдещия парламент ще работим за интереса на нашия регион, ще контролираме изпълнителната власт да взема честни и ангажирани решения на конкретните проблеми. Действието на законите, които ще изработим, винаги завършва реално на терен, тук, в регионите и общините, при гражданите. Лошите управленски практики на местната власт водят началото си от несъвършенствата, понякога умишлени, на законовата уредба. Но и извън законите, в парламентарния контрол над изпълнителната власт, могат да се защитят много от интересите на региона. Ще държим жива обратната връзка и няма да забравим откъде сме тръгнали – кой ни е избрал и за какво ни е изпратил в Народното събрание“, посочи още Калоян Янков.

Той подчерта, че 16-имата кандидати за народни представители са експерти, доказани професионалисти, които имат авторитет и компетенция да реализират програмата на коалицията. Сред новите попълнения са Иван Христов – представител на зелено движение, биолог с експертиза в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие с фокус върху басейна на река Дунав, експертът по социални дейности Мария Петрова от Лясковец, преподавателят в Стопанска академия в Свищов Елиз Караманлиева и Кирил Колев от Златарица, който е пореден мандат общински съветник и също преподавател.

„Давайки вашия глас за нас, вие ставате наши кредитори. Имате правото и задължението да изисквате от нас, а гласът ви ще бъде чут където трябва, където в една естествена и нормална демокрация, каквато трябва да стане нашата държава, това е Народното събрание“, призова и адв. Людмила Илиева, която е под номер две в листата.

„Като човек на духа и словото, винаги търся символика. Днес обаче тя сама ме намери. Намирам за много символично и човешко това, че кампанията съвпада с личен момент за мен, какъвто е рожденият ден на децата ми. Затова се ангажирам с работата ни да направим така, че децата на България да пораснат в една свободна, законна и модернизирана държава“, посочи и д-р Елена Чамуркова, която е пета в листата на коалицията.

One thought on “Доизграждането на АМ „Хемус“ и високоскоростния път Русе – Велико Търново са сред ангажиментите на „Демократична България“

  • 14.06.2021 в 19:16
    Permalink

    Предизборен моабет да става, а като минат изборите ще лъсне истината…..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.