Общество

Нови 55 млн. лева са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки

Стартира трета фаза на програмата за подкрепа на бизнеса

В началото на тази седмица стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Предвидени са нови 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020. До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г. съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават отново по електронен път през портала за е-услуги на НАП. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни 2021 г.

От приходната агенция съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност съгласно КИД-2008 да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ, преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *