Откриха Детска академия за спорт и превенция в Балван

Събитието се провежда за десети път и отново обединява усилията на няколко институции

 

ДАДОХА СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА „ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ЗА СПОРТ И ПРЕВЕНЦИЯ 2021“, КОЯТО СЕ ПРОВЕЖДА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО БАЛВАН. Тя е продължение и надграждане на Лятна детска полицейска академия, реализирана през последните 10 години в центровете за работа с деца и младежи в периода на лятната ваканция. Този път събитието ще продължи през цялата година и ще бъде разширен обхватът на дейностите, които се провеждат в него. Ще бъдат разглеждани нови актуални теми, като в процеса на работа ще се включат по-голям брой специалисти от различни сфери.

Стартът на кампанията бе даден в петък, като на откриването присъстваха заместник областният управител на Велико Търново Станислав Николов, зам.-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, зам.-директорът на Областна дирекция на МВР ком. Христо Христов, началникът на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и други. Домакин на празника беше кметството в Балван.

В рамките на академията малчуганите ще се учат на пътна безопасност и отговорно поведения на пътя.

В деня на откриването бяха представени две книги, създадени от Управителният съвет на сдружение „Св. Иван Рилски“ съвместно с униформените. Едното издание включва позабравени детски игри от XX век и е под формата на алманах, а второто е озаглавено „Превенции за сигурност и защита“.

Инициативата събра над 40 малчугани, посещаващи центровете за работа с деца и младежи в Балван, Арбанаси, Самоводене и Беляковец.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *