Студенти от ВТУ и инициативата „Маратон за герои“ посетиха третокласниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Два екипа от студенти организираха и реализираха своите проекти, посветени на чудесата на природата и на движението, с III „б“ и III „г“ клас на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ с класни ръководители Диана Великова и Силвия Пенева.

Маринела Калчева, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, III курс, и нейният приятел Борис Топалов, специалност „Психология“, ОКС „магистър“, разработиха подвижни игри, в основата на които беше поставена авторова приказка на Маринела Калчева с екологична тематика. Децата истински се забавляваха.

Иван Николов, Антония Симеонова, Нурие Палоолу и Десислава Атанасова, студенти в специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, III курс, разработиха проект за развитие на техническата грамотност на учениците, в който представиха модел на пеперуда с лостов механизъм. Учениците бяха запленени от важността на пеперудите за околната среда, от жизнения им цикъл и от техническото обяснение на начина на движение на представения модел. Тестването на изработените красиви модели изпълни с блясък детските очи.

Основната идея на станалия популярен „Маратон за герои“, стартирал в началото на семестъра по идея и инициатива на доц. д-р Катя Симеонова от катедра „Начална училищна педагогика“, беше продължена с проектните занимания през юни под мотото: „Всички сме герои, щом се учим и се развиваме“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *