Горещи новиниЗдраве

Трагедия: 5-годишно дете се задави с кренвирш и почина

5-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ИЗДЪХНА СЛЕД КАТО СЕ ЗАДАВИ С КРЕНВИРШ, НАУЧИ „БОРБА“. Трагичният случай е от неделя следобед, когато парче от колбаса заседнало в кривото гърло на детето и то се задушило.

Момиченцето живеело заедно с трите си сестрички, баба им и дядо им във великотърновското село Водолей. То страдало от астма и в злополучния ден не се чувствало добре, разказа кметицата на населеното място Антоанета Тодорова. По думите й, дядото завел с автобуса внучка си до Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Веднага е консултирана от педиатър и настанена с диагноза бронхиолит в детско отделение. В звеното дядото я нахранил с кренвирш и следва фаталното задавяне.

„Всички в селото сме в шок. Детето беше много лъчезарно, умно и добро. Вярно е, че често правеше пристъпи, заради астмата, но никой не е очаквал, че може да се случи такава трагедия. Не можем да си обясним как е възможно 5-годишно дете да се задави и да почине, докато яде кренвирш. Все пак не става дума за бебе, а за голямо момиче“, коментира кметицата.

Тя сподели, че родителите на 5-годишното дете работят в чужбина и всеки момент се очаква да се приберат за погребението. За момента не е ясно дали семейството ще поиска да бъде направена аутопсия.

Специално за „Борба“ от болницата заявиха, че по случая е започнала вътрешната проверка и след като бъдат изяснени всички детайли ще дадат своето становище по казуса.

Преди няколко години същата трагедия сполетя и семейство от Ресен. Дете на 2 години си отиде отново след консумация и задяване с кренвирш, припомни кметицата на Водолей, която знаела от първо лице за случая, тъй като семейството било свързано с управляваното от нея село.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Трагедия: 5-годишно дете се задави с кренвирш и почина

 • Откога чуждо тяло в трахеята го водят инфекциозно заболяване в документацията? Май моят фейсбук френд др Стойчо Кацаров ще излезе прав за фалшивите хоспитализации… Жалко за чавето , закарали са го в грешната болница

  Отговор
  • Ти откъде знаеш какво пише в документацията?

   Отговор
 • Възмутително е как журналисти заради сензацията разпространяват непроверена информация!

  Отговор
  • Много ясно. Пък и сигурно са били помолени да хвърлят вината върху задавянето, нищо че детето е било в болницата. По-важно е каква точно инжекция са му сложили малко преди това.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *