12-годишните локомотивци със сребро от финалите на първенството, включиха Михаил Тодоров и Иво Иванов в идеалната осмица

Момчетата до 12 години на хандбален клуб „Локомотив“ се окичиха сребро от Държавното първенство, финалите на което се проведоха в продължение на три дни в спортна зала „Орловец” в Габрово. Дванадесетте отбора, стигнали до заключителният турнир на шампионата, бяха разделени в четири предварителни групи.

Малките „железничари“ бяха в група „А“ с връстниците си от ХК „Спартак“ (Варна) и ХК „Беласица“ (Петрич).

Горнооряховските таланти прескочиха първия етап след победи над „Беласица” с 28:7 (13:2) и „Спартак“ с 26:6 (14:3), а в следващия мач се наложиха над ЦСКА с 28:8(15:2). На полуфинала локомотивци преодоляха отбора на ХК „Кубрат” с 26:21, след като изоставаха на полувремето с 11:16 и се класираха за финала.

„Чардафон” беше другият тим, който достигна до заключителния мач. В тази среща „железничарите” отстъпиха на отбора на домакините с 11:20 (5:12) и останаха на второ място.

Михаил Тодоров и Иво Иванов от отбора на „Локомотив” бяха избрани в идеалната седмица на турнира. Иво Иванов беше определен за най-полезен състезател и голмайстор с 54 отбелязани попадения.

„Искам да благодаря на домакините за добрата организация и да ги поздравя със златните медали. Ние направихме един много добър турнир. Момчетата се раздаваха във всеки мач. Страхотен полуфинал изиграхме срещу „Кубрат”, където преодоляхме пасив от пет гола и победихме. На финала „Чардафон” ни надиграха, но второто място също е голямо постижение предвид конкуренцията в тази възраст. Поздравявам момчетата със сребърните медали”, заяви Радослав Георгиев от щаба на „Локомотив”.

Със сребърни медали се окичиха Тодор Тодоров, Даниел Генин, Мартин Веселинов, Емануел Веселинов, Светослав Георгиев, Марио Костов, Иво Иванов, Матей Димов, Светлозар Спасов и Михаил Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *