Кандидатите на ГЕРБ-СДС в Свищов: Всички проекти забуксуваха, предлагат се неадекватни реформи

Във времето, когато бях министър на здравеопазването, субсидията за общинските болници беше увеличена със 100 процента, от 30 милиона лева тя стана 60 милиона и това беше постигнато в партньорство с НСОРБ. Болниците продължават да имат нужда от млади хора. Тристълбовото финансиране за млади лекари и медицински сестри е реалното решение за повишаване на доходите им и мотивация за младите кадри да останат по места в градовете и да се развиват. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ – СДС във Велико Търново проф. Костадин Ангелов по време на среща с лекари и здравни работници в свищовската болница. Според него предлаганите реформи в сектора от служебното правителство, като премахване на лимитите, означава закриване на болници като тази в крайдунавския град, тъй като парите им ще намаляват във времето за сметка на частни здравни заведения. Трябва да имаме защитени болници, а не дива конкуренция, това е недопустимо за здравеопазването, категоричен бе проф. Ангелов. По думите му в хода на пандемична криза в целия свят реформи в сектора не бива да се правят. Още по-абсурдно според него е реформата да се прави от служебния кабинет, без да бъде обсъдена в Народното събрание.

Забуксуваха всички големи проекти, а магистралата Русе – Велико Търново е особено важна за развитието на Свищов, планираният пряк път няма как да се случи, ако големият коридор не бъде направен. Инфраструктурата е предпоставка за развитие на региона, за инвестиции и създаване на благоприятна бизнес среда. Сегашният хаос в сектора отблъсква инвеститорите, каза областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. Той призова присъстващите на срещата да гласуват за бъдещето на България и за развитието на Свищов и областта.

Само при управлението на ГЕРБ законодателна и изпълнителна власт са работили в синхрон за интересите на Свищов. Местната власт без правителство, което да работи в интерес на всички общини, без значение политическата принадлежност на кметовете не може да работи с добри темпове. Единствено партията на Борисов доказа, че може да поема отговорност и да изпълнява поетите ангажименти, каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС Станислава Стоянова. Депутатът от 44-тото народно събрание припомни, че правителството на Борисов отпусна 2 милиона лева, благодарение на които Стопанската академия в Свищов излезе от кризата. Според Стоянова реформите в средното и висшето образование трябва да продължат, защото те дават резултати години след това.

Длъжни сме да продължим с развитие на пазара на социалните услуги. В тази сфера, както и във всички останали е необходима устойчивост, нарастване на финансирането, за да може да достигнем до всеки човек, да видим проблема му и да търсим най-добрите и адекватни за него решения. Това може да стане само при стабилно правителство, което познава проблемите на нашето ежедневие и има ясни и изпълними цели в секторната политика. Такова правителство може да бъде съставено само при убедителна победа на ГЕРБ – СДС, заяви социалният експерт и кандидат за народен представител от листата с номер 5 Росица Димитрова.

One thought on “Кандидатите на ГЕРБ-СДС в Свищов: Всички проекти забуксуваха, предлагат се неадекватни реформи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *