Единение на нацията и държава с правила са целите на кандидатите в листата с номер 21 на „Републиканци за България“

Отново с номер 21 в бюлетината, както бе и на вота през април, е листата с кандидатите за народни представители от „Републиканци за България“. В момента на страната ни повече от всякога са нужни политици, които работят със спокойствие, разум, далновидност и почтеност, убедени са кандидатите. Достойните личности в листата на ПП „Републиканци за България“ участват във вота с основната си цел – единение на нацията и държава с правила, важащи еднакво за всички.

Партията остава вярна на приоритетите си за спешна и значима подкрепа на малкия бизнес, намаляване на административната репресия за гражданите, въвеждане на ефективно електронно управление, което ще рефлектира положително във всяка сфера. Сериозен приоритет за „Републиканци за България“ са също така здравеопазването и образованието.

Сред успешните хора, които са част от листата за Великотърновския избирателен район, са представители на различни професии:

 101. Цветан Цветанов

Председател на ПП „Републиканци за България“. Член на 42-ото, 43-ото и 44-тото народно събрание на Република България. През 2009 г. е мажоритарно избраният кандидат от Великотърновски регион, а във всеки следващ парламент отново е народен представител от област Велико Търново. В това си качество, неизменно е подкрепял граждански и обществени инициативи и начинанията на местните власти, които са в полза на хората. Председателствал е комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и най-голямата парламентарна група. В периода 2009 – 2013 г. е заместник министър-председател и министър на вътрешните работи.

За работата си в сектор „Сигурност“ е удостоен с награди от министерствата на вътрешните работи на Испания, Италия, Литва, от „Европол“, както и от много други международни организации.

102. Пламен Росенов Маринов

37-годишен, философ и педагог по образование, който в момента завършва магистратурата си по психология във ВТУ. Общински координатор на ПП „Републиканци за България“ във Велико Търново. Пламен Маринов е мениджър продажби в национален телеком. Има и сериозен, близо 10-годишен опит като мениджър на собствен обект в сферата на ресторантьорството. Бивш активен спортист – състезател по волейбол и баскетбол, който и днес е запален по спортовете.

103. Д-р Иван Илиев Николов

52-годишният хирург е роден в гр. Дряново, но от години живее в старата столица. Възпитаник е на великотърновската Природо-математическа гимназия. Освен медицинската специалност е завършил и здравен мениджмънт. От 2001 г. е част от лекарския екип в Първо хирургично отделение на Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. От януари 2019 г. е хирург в Комплексния онкологичен център в старата столица, където работи и в момента.

Притежава и отличен административен опит – бил е два мандата кмет на родния си град Дряново, избран като независим кандидат.

104. Д-р Красимир Кирилов

54-годишният ветеринарен лекар от Полски Тръмбеш е един от най-авторитетните специалисти в своята сфера, известен и отвъд пределите на Великотърновския регион. Има дългогодишна успешна практика, изградил е една от най-модерно оборудваните амбулатории. Специализирал е в САЩ по покана на Департамента по земеделие. Общински координатор е на „Републиканци за България“ – Полски Тръмбеш.

105. Снежана Стефанова

Учител с 18-годишна практика. Магистър по биология и химия с допълнителна квалификация физика и математика. Магистър е също така и по стопанско управление. Преподава биология и химия в ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново.

 

106. Фикред Лютфиев Ферадов

38-годишният икономист и предприемач е от Павликени. Той е производителят на прочутата традиционна напитка – павликенската боза. Собственик е и на търговски обекти. Член е на обществени организации като Ротари клуб. Познат е със своята добронамереност, с благотворителността си и личното участие в доброволчески каузи.

107. Андрей Маринов Маринов

38-годишният юрист от В. Търново в момента е главен експерт юрист в район „Средец“ към Столична община. В професионалната му биография фигурира позицията на експерт в дирекция „Добро управление“ към Министерски съвет, бил е процесуален представител на „Български пощи“ ЕАД. Облекчаване на административната тежест за хората и по-доброто обслужване на гражданите са негова лична кауза.

108. Мартин Георгиев Димитров

35-годишният представител на малкия бизнес е родом от Полски Тръмбеш. Икономист по образование и инициативен млад човек, развиващ собствено предприятие за търговия на едро и дребно със строителни материали. Познава отлично проблемите, с които ежедневно се сблъскват малките и средни фирми, а визията му за справянето с тях съвпада с приоритетите в управленската програма на „Републиканци за България“.

109. Николай Стефчев Драков

35-годишният великотърновски икономист е областен координатор на „Републиканци за България“. Той е и член на IT екипа, разработил концепция за електронното управление на страната. Специалист е по информационни и комуникационни технологии, собственик на IТ компания.

110. Иван Веселинов Станев

37-годишен IТ предприемач и специалист в сектор „Информационни и комуникационни технологии“. Завършил е международни икономически отношения, член е на Изпълнителния съвет и е сред учредителите на ПП „Републиканци за България“. Той е координаторът на секторна политика „Електронно управление“ в партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.