Глад за знания по дигитален маркетинг, 70 преминаха безплатно обучение

Над 70 души от старата столица преминаха през безплатното обучение по дигитален маркетинг, организирано от агенция CreateX, което постави основите на активна общност с интереси в обща сфера. Обучението се проведе с домакинството на Национален военен университет „Васил Левски” и с подкрепата на местните организации TarnovoRuns и VT EVENTS, както и SoftUni Digital.

„Интересът към обучението показва, че определено има глад за знания в сферата на дигиталния маркетинг в Търново. И то голям. Групата беше активна и показа силен интерес, а най-хубавото е, че дори след финала на курса поддържаме контакт, защото сме обединени от обща мисия – да градим дигитален Търновград”, споделя Александър Иванов, който бе лектор на обучаващите и е родом от Велико Търново. „Точно затова създадохме едноименната Facebook група – за да може всеки желаещ да се включи, и тя да бъде нашият общ канал за обмен на знания, идеи и контакт”, допълва той.

Групата цели да обедини активните хора в града, така че да им даде поле за споделяне на информация и идеи. Също така да бъде място за създаване и организиране на различни активности на местно ниво.

Една от големите цели на общността е да създаде предпоставки за кариерно развитие в сферата на дигиталния маркетинг във В. Търново, която се оказва сред най-перспективните в страната, а и в света. Все повече бизнеси на местно ниво осъзнават нуждата от специалисти по социални мрежи, SEO, copywriting и онлайн реклама и търсенето постепенно расте.

Организатор на обучението е агенция за дигитален маркетинг CreateX, чийто офис в града отвори преди малко повече от половин година и се разраства активно. Агенцията за пълно дигитално обслужване обхваща целия спектър на сферата – SEO, copywriting, онлайн реклама (PPC), social media, email marketing и други, в които работи с над 50 клиента.

Обучението е в рамките на проект „Посока професия“, изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по фонд „Младежка безработица“ в рамките на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. В България проектът се изпълнява от фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Дияна ГАНЕВА

Сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *