Надеждите на ХК „Етър-64“ са вицешампионки на страната, Мартина Тодорова с приз за N 1 на първенството

Вицешампионки на България станаха малките хандбалистки на „Етър-64”, достигайки до решителния мач за титлата на държавните финали. В него великотърновските момичета отстъпиха с 12:11 на „Спортист” (Кремиковци), но напълно заслужаваха и титлата.

Етърки се паднаха в по-трудната предварителна група, където бяха с другия фаворит „Спортист”. На финалите тимът бе воден от Миглена Христова, но целогодишно с него работи Соня Богданова. „Виолетовите” стартираха с разгромен успех над „Васил Левски” (Нови пазар) с 26:1. После надделяха и над домакините от „Спортист” с 14:12, а в третата си среща разгромиха ХК „Кубрат” с 21:14.

Първото място в групата им отреди полуфинал срещу „Осъм” (Ловеч), който спечелиха с 19:11. Натрупаната умора от тридневните мачове обаче натежа във финала отново срещу „Спортист” (Кремиковци). Мачът започна гол за гол, но после домакините поведоха с 6 гола аванс. Етърки стопиха постепенно пасива, но в крайна сметка отстъпиха драматично с 12:11.

Изключително силно игра Мартина Тодорова, която доказа, че е най-добрата хандбалистка в България в тази възраст. Тя получи и индивидуалния приз за най-добър състезател в първенството. Две състезателки на „Етър-64” бяха избрани в „златната седмица” – Мелиса Еролова и Емили Андреева, а Христиана Калева попадна в бронзовата седмица на турнира.

„Момичетата показаха голям дух и желание за победа. Имахме всички шансове за златото, но решаваща се оказа натрупаната умора, която пролича в последния ден. Имахме малшанс да попаднем в далеч по-силната предварителна група. Но „Етър-64” показа, че върви в правилната посока и има талантливи състезателки. Мартина Тодорова пък показа отново, че е най-добрата в страната сред своите връстнички”, коментира треньорката Миглена Христова.

Великотърновският клуб и този сезон е сред челните места във всички възрасти – от жените до подрастващите, и доказа, че е хегемон в женското направление в страната. Школата му има всички възрасти, включително и момичета III клас, които още нямат нито една загуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *