Пожарникар спаси давещо се куче от река Янтра

Търновски огнеборец се прочу в социалните мрежи, след като е бил заснет, без да знае, как спасява давещо се куче в река Янтра. Преди дни инспектор Тодор Тодоров се отзовал на сигнал и извадил бездомното животно от реката край паметника „Асеневци”. Хуманната постъпка била заснета на клипче от търновец и трогна хиляди във Фейсбук.

Сигнал за давещо се куче подал местен жител в събота сутринта в Оперативния център, когато инспектор Тодор Тодоров бил дежурен. Огнеборецът решил да провери на място, тъй като често в центъра постъпвали фалшиви обаждания за бедстващи животни и инциденти, а и се знае, че кучетата са отлични плувци.

Чрез джиесем оператор направил обратна връзка с подаващия сигнала. Той самият се намирал на ул. „Гурко”, над реката, и го упътвал. Тодоров се спуснал по склона, видял един обособен остров в реката, обрасъл с храсталаци, намерил някакъв брод, по който стигнал до острова, и тогава видял кучето. Тодоров споделя още, че страхът у човек води до повишаване на адреналина, което пък провокира агресия у кучетата. Опитал да запази самообладание и да успокои животното. Започнал да му говори, погалил го и после благополучно го изнесъл на сушата.

Неотдавна друг пожарникар намери на улицата 220 лева и ги занесе в полицията. Сега той и Тодоров ще бъдат предложени за награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *