Марин Байчев и Лъчо Русев ще водят първия тим на „Локомотив“ в Трета лига

След близо година горнооряховският клуб ще направи нов опит да си избере ръководство

 

Шефът на детско-юношеската школа на горнооряховския „Локомотив“ Марин Байчев е новият старши треньор на първия тим на „железничарите“. Негов помощник е Лъчо Русев, който е треньор на децата. Двамата ще водят черно-белите в Северозападната Трета лига. В момента те и техническият директор на клуба Миро Гавазов селектират състава и подготвят тренировъчния план.

От досегашния състав на „Локомотив“ остават само местни юноши, външните футболисти вече разтрогнаха договорите си.

Подготовка на „железничарите“ е планирано да започне на 28 юни. За оформяне на състава ще се разчита предимно на собствени кадри и футболисти от региона.

Контролни срещи се предвиждат със „Спартак Плевен“, ФК „Севлиево“, „Янтра“ (П. Тръмбеш), „Етър ВТ2“, „Локомотив“ (Дряново) и „Академик“ (Свищов), като тепърва ще се уточнят датите и домакинствата.

На 22 юли предстои общо събрание на горнооряховския клуб, на което да бъде избрано ръководство.

На практика ОФК „Локомотив“ е без ръководство от септември миналата година. След като бившият Управителен съвет подаде оставка, бе насрочено общо събрание на 15 септември, което прие оставката му, но не успя да избере ново ръководство. Причината е, че слабото представяне на отбора в първите кръгове на първенството на Втора лига провокира недоволството на феновете, които се включиха във форума, изнервени от факта, че 6 кръга тимът бе без победа и само с две точки в актива си. Група фенове пристигнаха на събранието с твърдата заявка, че ще разтурят задкулисието, което управлявало клуба и ще му попречат да си гласува каквото си иска. Напрежението провокира отводи на номинираните за членове на новия УС. Първо се отказа Ценко Гавазов, последван от друга клубна легенда Ангел Минчев, който бе сочен за новия президент на клуба. След това отводи направиха Стоян Илиев, Петър Петров, Антон Дончев, Мариян Марков и Йордан Хинков. Управителен съвет, който първо бе гласуван да е от 5 души, бе намален на трима поради липса на желаещи, но в крайна сметка не бе избран. Стигна се до абсурдната ситуация – част от присъстващите започнаха да се молят на направилите отвод Ангел Минчев и Ценко Гавазов да приемат да бъдат избрани в новото ръководство. Включиха се и феновете, обяснявайки, че срещу тях нямат нищо против, но изборът пропадна. Така от тогава до сега горнооряховският клуб е в безтегловност, която в крайна сметка доведе до изпадането в Северозападната Трета лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.