Националите на Германия ще могат да хапнат пържена риба и картофи, ако стигнат до финала на Евро 2020

Футболистите от германския национален отбор по футбол ще могат да загърбят здравословното хранене и да си позволят „фиш енд чипс“ (панирана риба и пържени картофи), ако стигнат до финала на Европейското първенство по футбол, съобщи ДПА.
Готвачът на отбора Антон Шмаус каза пред в. „Мителбайерише цайтунг“, че е готов да направи това изключение и че съобразява менюто с мястото, където се играят срещите от Евро 2020.
„В Лондон ще се играят не само полуфиналите, но и финалът. Ако стигнем дотам, ще има фиш енд чипс, за да се отпразнува деня, иначе това блюдо не е обичайно за спортистите“, каза Шмаус.
Той готви за националните на Германия по футбол през последните четири години и е убеден, че Мануел Нойер и компания имат реални шансове да си заслужат нездравословното ястие.
„Твърдо вярвам, че Германия може да стане европейски шампион. Отборът има огромен потенциал. Не сме сред топ фаворитите тази година, но това може да се окаже ключово предимство“, казва готвачът в интервюто.
Германия играе срещу световния шампион Франция във вторник вечер, опонентите им в групата са европейският шампион Португалия и Унгария.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.