Почина 280-килограмовият мъж, когото пожарникарите пренесоха върху врата до болницата

ПОЧИНА 280-КИЛОГРАМОВИЯТ МЪЖ, ЗА КОГОТО „БОРБА“ РАЗКАЗА ПРЕДИ ДВА ДНИ. Човекът е издъхнал само ден след като медици и пожарникари положиха неимоверни усилия, за да му осигурят достъп до лекарска помощ. Припомняме, че за транспортирането му не се намери подходяща носилка, която да издържи на тежестта, и се наложи да използват врата за пренасянето му до Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Насочен бе към областната болница, след като екипите в МБАЛ „Павликени“ не успели да се справят със случая. Шокиращ факт бе, че пациентът не се побирал в рентгена и скенера. Дългогодишни здравни работници споделят, че от десетилетия не се е случвало да оказват помощ на толкова едър човек.

„Погребението беше в събота. От траурната агенция изпитаха доста трудности и се наложи в тъжния ритуал да се включат хора от селото. Така 7 – 8 души участваха в пренасянето на покойника“, разказа кметът на Дъскот Николай Митев.

Той обясни, че мъжът е бил предразположен към затлъстяване, живеел сам, в жп кантон и единствените му близки били доведена майка и брат. Те се ангажирали в изпращането в последния му земен път. Допълни, че след досега на човека със здравната система служители на социалната дирекция в Павликени търсили информация в кметството за трудноподвижното лице и се задействали да подготвят документация за ТЕЛК и настаняването му в институция.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *