СУ „Георги С. Раковски“ се включи в обучителни игри на посещение в иновативно училище в гр. Бяла

Средно училище „Георги С. Раковски“ – гр. Велико Търново, посети иновативното НУ „П. Р. Славейков“ – гр. Бяла, обл. Русе. Домакините представиха своята иновация – „Дигитална математика“, изучаваща се като факултативна дисциплина в първи клас. Чрез открит урок с учител Ивайло Петков бе демонстрирано как малките ученици с лекота се справят с учебния материал по предмета. Обучителните игри, разработени съобразно учебното съдържание за изучаване на математиката в първи клас, представени чрез таблети и интерактивен дисплей, демонстрираха как учениците по занимателен и интуитивен начин могат да развиват своето логично мислене и да повишават своите знания и компетентности. Дигитални устройства, занимателни сюжети и герои спомогнаха за лесното решаване на математически задачи.

Директорката на НУ „П. Р. Славейков“ – гр. Бяла, Веска Ангелова в присъствието на зам.-кмета на общината, ст. експерти от РУО Русе и др. гости запозна присъстващите с историята на училището и участието му в множество проекти и нововъведения, използвани в процеса на обучение. В програмата бе включено и посещение на историческия музей „Освободителна война“, храма „Свети Пантелеймон“ и моста на Колю Фичето в град Бяла. В реализирането на мобилността за обмен на иновации се включи и иновативното ОУ „Христо Ботев“ от с. Рупци, обл. Плевен.

Oбменът се състоя в изпълнение на Национална програма „Иновации в действие“ – 2020 г., модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ от 11.06.2021 г. до 13.06.2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.