Близо 16 000 лева за книги получиха девет библиотеки в Свищовско

За обновяване на библиотечния си фонд са кандидатствали 12 свищовски библиотеки, от които 9 са били одобрени и финансирани с общата сумата от 15 841 лв.

„Министерството на културата одобри проектите на по-голямата част от библиотеките в община Свищов, които кандидатстваха по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Основната цел на програмата е обновяване на библиотечните колекции, насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на книжните хранилища като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация“, обясниха от общинското ръководство на Свищов.

От кметската управа допълниха, че участието в програмата е на конкурсен принцип чрез процедура за подбор и оценка на проекти. Те предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *