Адв. Елена Гунчева повежда листата на „Възраждане“ във Велико Търново

Образованието, здравеопазването, повишаването на доходите на българите и демографската катастрофа са основни приоритети на партията

 

„Надяваме се българският народ да избере отговорно, да избере с разум хора, които ще защитават интересите на България. Има много партии, наричащи се български, но защитаващи чужди интереси. Политическа партия „Възраждане“ се бори и ще продължава да се бори единствено и само за правата и интересите на България и българските граждани“, каза адв. Елена Гунчева на среща за представяне на листата в старата столица.

Първи приоритет на партията е справяне с демографската катастрофа.

„За последните 30 г. населението на държавата ни намалява с над 2 млн., това не се е случвало дори по време на война. Младите хора напускат държавата и търсят реализация в чужбина. Имаме заложена програма за връщането им в страната, осигуряване на реализация, облекчения за работещите млади хора. Искаме да осигурим спокойствие на младите, да насърчим раждаемостта и да накараме хората да повярват, че имат бъдеще в България. Държавата трябва да осигури реализация на хората, за да се върнат тук. За преодоляване на демографската криза е необходимо адекватно подпомагане на родителството и подкрепа от държавата за всяко българче, както и за традиционното българско семейство“, каза още адв. Гунчева.

Народните представители на партията ще се борят за адекватно образование на българските деца. Една от основните цели на партията в сферата на образованието е премахването на делегираните бюджети, подобряване на образователната система и включване на адекватно гражданско образование в училищата, коментираха още по повод приоритетите си от партията.

„Здравната система в страната ни с годините е превърната в търговия и ние ще се борим това да се промени – имаме програма и мерки, свързани с това“, обяви още адв. Елена Гунчева.

Част от мерките в областта на здравеопазването, които предвиждат от ПП „Възраждане“, са увеличаване на ресурсите за превенция и профилактика, възстановяване на училищните здравни кабинети и система за годишни профилактични прегледи.

В областта на външната политика ПП „Възраждане“ предлага създаването на доктрина за национална сигурност, основана на националните интереси, които не са затворени в териториалните граници, а отразяват различните аспекти на националния идеал. Като основен приоритет е очертано поддържането на добри и стабилни външнополитически отношения, които да се основават на взаимната полза, с всички страни и народи, които са добронамерени към нас. Важно направление за партията е положението на българските общности в чужбина – националните и емигрантските.

„България трябва да бъде духовна и културна обединителка на сънародниците ни, които се намират извън днешните ни граници“, обобщи приоритетите на партията адв. Гунчева.

„Искаме честни избори и залагаме на отворени срещи с гражданите. Няма да водим скъпоплатена кампания. Ще разчитаме на срещите с хората и изслушването на проблемите им. Няма да видите лицата ни на огромни билбордове и реклами. За българския народ е важно да се чуят проблемите им и да се търси решение“, каза вторият в листата във Велико Търново Станислав Стоянов.

На трето място в листата на партията е поставена инж. Александра Трифонова. Четвърти е Пенчо Пенчев от Горна Оряховица – предприемач по търговия, на пета позиция е Любомир Илийчев, също жител на Велико Търново, и шести е Иван Георгиев.

„Залагаме на млади и амбицирани да видят бъдещето си и това на своите близки тук в България. В листите ни хората са предимно от Велико Търново и областта“, каза по повод представянето на листата вторият Станислав Стоянов.

От партията обявиха още, че няма да влизат в коалиции и няма да правят компромиси с нуждите на хората. „В Народното събрание се прави законодателство и няма място за безпринципни уговорки, които не са в полза на народа“, заяви твърдо адв. Гунчева.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.