Денислав Христов победи в „Шампионите на Асеневци”

Павликенският шахматист Денислав Христов от ШК „Маринополци” спечели турнира „Шампионите на Асеневци”, където участие взеха част от изявените деца от школата на едноименния клуб. Малките шахматисти играха от 6 до 10 юни в двойна кръгова система, класически шахмат, на контрола 90 минути + 30 секунди на ход.

„Много бяхме щастливи, когато Дени прие нашата покана да се включи в „Шампионите на Асеневци” – турнир, който направихме, за да уважим силните си деца и да им дадем възможност да загреят на класическата контрола преди важните държавни първенства, които предстоят през идните два месеца. Денислав е неизменна част от нашия отбор: това дете израсна пред очите ни, под наше ръководство той взе участие в различни турнири от шахматната география на България. Дени бе и една от причините да основем местния клуб „Маринополци”, за да може талантливото дете да носи успехи за своя град Павликени”, коментираха ръководителите на ШК „Асеневци” и основатели на ШК „Маринополци” Цвета Галунова и Даян Нинов.

През 2019 г. Денислав Христов спечели приза „Спортист номер 2 на община Павликени”, а неговият личен треньор Даян Нинов стана треньор номер 1 на общината.

Двамата треньори благодариха на инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени, за цялостното му отношение към спорта и оказваната подкрепа на шахмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *