Валежите продължават и през уикенда, повече слънце в началото на новата седмица

В петък още сутринта облачността ще се увеличи до значителна и на много места ще има слаби валежи от дъжд, които ще се задържат през целия ден. Вечерта и нощта срещу събота валежите ще бъдат по-интензивни. Следобед на места е възможно да прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните ще се задържат ниски – между 20 и 23 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 20. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина също през целия ден ще бъде облачно с валежи от дъжд, следобед придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.9 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4 през 2000 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 57 минути. Фаза на Луната: седем дена преди новолуние.


В събота облачността ще се задържи значителна и валежите ще продължат. Следобед и вечерта в общата облачна маса ще се развива и купесто-дъждовна облачност, от която валежите временно ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад, който следобед ще смени посоката си от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. Максималните ще бъдат между 21 и 23, в крайните северозападни части от региона отново малко по-високи – между 24 и 26. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.


В неделя преди обяд все още на много места ще има значителна облачност и валежи от дъжд. Следобед и вечерта също се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще бъде почти тихо. Ще остане хладно с максимални температури между 21 и 23 гр.


В началото на новата седмица и до края на периода ще има повече слънчеви часове, почти без валежи. Ще духа слаб вятър от северозапад, а на моменти ще бъде тихо. Температурите значително ще се повишат и във вторник ще достигнат около 30 гр.

Над западните и централни части на Стара планина до края на седмицата ще бъде облачно с валежи от дъжд, следобед придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър, в събота до силен, от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 9. В дните от понеделник до четвъртък в планинските райони следобед има условия за развитие на купеста облачност, от които за кратко е възможно да превали. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще бъдат около 25 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.