За безплатните летни почивки могат да кандидатстват вече училища

Учениците ще се избират по критерии, утвърдени от педагогическите съвети

Училищата вече могат да кандидатстват в програмата за летните почивки. Министерството на образованието и науката (МОН) ще приема заявки за участие от днес, 17 юни 2021 г., до 31 юли 2021 г.

Ако след тази дата предвиденият бюджет не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

За първия етап важи ограничението броят участници от едно училище да не надхвърля 7% от общия брой ученици и персонал до максимум 165 участници.

Училищата с под 150 ученици и преподаватели могат да заявят група от до 12 участници. За втория етап тези ограничения отпадат, стига общият брой включени участници от едно учебно заведение да не надхвърля 165 за всички етапи на програмата.

istock

Учениците, които ще се включат в шестдневните безплатни пътувания, ще се избират по критерии, утвърдени от педагогическите съвети: продължителност на обучението от дистанция; представяне в учебния процес; социален статус; здравен статус.

Педагогическият съвет може да избира от тях, както и да определи други критерии.

Туристическият пакет за шестдневното пътуване е с фиксирана стойност от 500 лв. на участник. Училищата трябва да съберат не по-малко от три оферти от туроператори и да изберат най-добрата от гледна точка на условия за транспорт, настаняване, хранене, застраховка и съпътстваща културна, спортна и/или социална програма.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *