Водещи новиниОбществоСтражица

Благодетел осигурява безплатен хляб за две самотни жени в Стражишко до края на живота им

ДВЕ САМОТНИ И БЕДНИ СЕСТРИ ОТ СТРАЖИШКОТО СЕЛО ЦАРСКИ ИЗВОР ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ВСЕКИДНЕВНО БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ ОТ БЛАГОДЕТЕЛ. Мъжът се ангажира да им

Една от сестрите при приемането на хляба

осигурява насъщния докато са живи, като за целта е срещнал съдействие от местни хора, които да им доставят дарението до адреса. Човекът не желае името му да бъде афиширано, защото вярва, че когато вършиш добро, не бива да парадираш с него, а само да служиш за пример на други хора, които да последват постъпката ти.

Благодетелят споделя, че решил да помогне на двете жени, защото живеели на ръба на мизерията, имат много ниски пенсии и са забравени от близките си и обществото. Уточни, че къщата на сестрите е в края на селото и това им създава затруднения, когато времето е лошо, а се налага да стигнат до хранителния магазин.

Първата доставка на хляб стариците получиха в сряда. Насъщният им бе донесен от малка помощничка на дарителя и нейният баща. Моментът бе запечатан във видео, публикувано във Фейсбук групата на Царски извор.

„Доброта е да направиш нещо хубаво за човек, който не може да ти се отплати. Вярвайте в Бог и ще получите това, от което се нуждаете.“ С тези думи пратеничката на благодетеля предаде два хляба на жените. Жестът трогна до сълзи сестрите, които отдавна били загубили надежда, че може да им се случи нещо добро.

Благодетелят е родом от Велики Преслав, работил е в Холандия, а след завръщането си в България обикаля страната и помага на хора, изпаднали в затруднение. Той споделя, че планира да направи още дарения за нуждаещи се във Великотърновско.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Благодетел осигурява безплатен хляб за две самотни жени в Стражишко до края на живота им

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *