ПРИЕМ 2021-2022 – ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Горна Оряховица

Представяме ви СПЕЦИАЛНОСТ „ПОЛИГРАФИЯ“
Мартина Нешкова,
преподавател
в специалност
„Полиграфия“

С напредъка на технологиите продуктите на полиграфията навлизат все по-осезателно в нашето ежедневие и практически са навсякъде около нас. Брошури, вестници и списания, плакати и банери, картички и покани, визитки и др. са достъпни в офиса, у дома, на улицата. В необятността на интернет има стотици определения за полиграфия, сред които можем да изберем едно универсално: Полиграфия – това е тиражирано получаване на определено изображение на физически носител с помощта на полиграфски бои.

Дигитален (цифров) печат
в печатната индустрия (полиграфията)

Цифровият печат е най-разпространеният метод за печат, отнасящ се към полиграфията. Той позволява преобразуване, обработка и отпечатване на илюстрации от компютър. Няма нужда от допълнителна подготовка. Това не само ще спести време на полиграфиста, но и ще осигури качествен резултат.
С помощта на дигитален печат може да се изготвят и произвеждат и малотиражни материали (визитки), като се предоставя широк списък от услуги за клиентите. Методи на този вид печат позволяват кардинално да се променя изображението по съществуващи шаблони. Също така, не бива да се изключват и продуктите с големи тиражи, например, листовки, брошури, календари и др.
В петгодишния курс на обучение в ПГХТ „Проф. д-р. Асен Златаров“ ние изучаваме точно това –

Технологията на производство и реализацията на готовия краен продукт

Обучението включва наблюдение на производствения процес, а на по-късен етап и пряко включване на учениците в него. Дуалната система на обучение предлага идеални възможности за съчетаване на обучението с практиката. Така след завършване на гимназията нашите възпитаници придобиват

трета степен на професионална квалификация
ПОЛИГРАФИСТ

която отваря врати за реализиране в една от най-големите сфери на печатната индустрия.
В учебния процес по тази специалност са включени много часове практика, които изнасяме от сградата на училището в печатници и студиа за реклама и дизайн, както и музеи, галерии, свързани с печата, изкуството, цветовете и формите.
В процеса на обучение се използват мултимедии, аудиовизуални и медийни пособия за производство на продукти от такъв характер.
Нашите ученици ежегодно се включват в множество конкурси и изложби, свързани с полиграфията, където печелят призови места в проектирането и производството на опаковки, лога, билбордове, брошури и др.


Още информация за старите и новите специалности, за които можете да кандидатствате в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Горна Оряховица, както и любопитни факти от живота в училището, ЧЕТЕТЕ всеки петък на страниците на вестник „Борба“.

За контакти:
Тел./факс:(0618) 60295;
Е-mail: [email protected]; www.pght-go.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *