Тинко Банабаков отнесе съперник при дебюта си на професионалния ринг

Тинко Банабаков започна професионалната си кариера с победа срещу Траян Славев на голямата галавечер #OneWinnerOneBelt, проведена в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. Великотърновският талант буквално размаза съперника си, който бягаше от боя и резонно съдиите решиха да го дисквалифицират още в третия рунд. На практика бе доста трудно на организаторите да намерят противник на Банабаков, който е сред най- титулуваните боксьори у нас. Състезателят на БК „Ивайло ВТ“ е печелил многократно републиканското първенство на България, има злато от Купа „Странджа“, двукратен медалист от Европейско първенство и четирикратен носител на наградата „Спортист номер 1 на Велико Търново.

Боксовите срещи в хотел „Интернационал“ преминаха при максимално възможен капацитет на залата, около 300 души и при наелектризираща атмосфера.

Гвоздеят на вечерта бе мачът на Йосиф Панов – Пепелянката , който записа 17-а поредна победа и спечели отново шампионския пояс в супер полусредна категория (69.9кг) на Българския професионален боксов съюз, след като надви с единодушно съдийско решение коравия Ангел Емилов.

 

 

 

One thought on “Тинко Банабаков отнесе съперник при дебюта си на професионалния ринг

  • 21.06.2021 в 11:10
    Permalink

    Като гледам снимката, съперникът на Тинко изглежда, като излязъл в отпуск затворник. Ако в затвора го пускат от време на време да се боксира със съквартиранти, то на вън е направо смешен.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *