Марин Стефанов и Христо Иванов влизат в екипа на Веселин Великов в „Етър ВТ”

Доскорошният старши треньор на дублиращия отбор на „Етър ВТ“ Марин Стефанов и вратарят Христо Иванов влизат в екипа на новия наставник на „виолетовите“ Веселин Великов. Тази сутрин ръководството на великотърновския клуб обяви официално новината за привличането на специалиста, която „Борба“ съобщи още в началото на миналата седмица.

„Ние се спряхме на Веско Великов за старши треньор, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи „Етър” и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в „Етър” в трудните години в „А” група. Той е местен човек, от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да постигне поставените задачи навсякъде, където е бил. За нас това бе един от основните мотиви да му предложим да води „Етър” през настоящата кампания. Успя да вкара „Любимец” в „А” група, след това постигна същото с „Дунав” и стигнаха чак до Лига Европа. Дори със скромен тим като „Кариана” успя да стигне до първото място в „Б” група и само лошото стечение на обстоятелствата му попречи да направи нещо историческо с този отбор. И като наш конкурент в „Ботев” (Враца) успя да запази тима в Първа лига, докато ние изпаднахме. Нормално бе да обсъдим доста варианти за треньор, направили сме задълбочен анализ на всички, но избрахме Веселин Великов, защото смятаме, че е най-подходящ.

Целите, които сме му поставили, са да върне „Етър” още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта”, мотивира избира на старши треньор председателят на Управителния съвет на великотърновския клуб Деян Куздов.

„Благодарим на Александър Томаш и неговия екип за работата, която свършиха. За съжаление не успяха да запазят елитния статут на „Етър”, но знаете в какъв момент дойдоха и че тимът вече бе отписан от мнозина. Бяхме само на 90 секунди, но не успяхме. Пожелаваме късмет и успех на Александър Томаш в следващите начинания пред него и се надяваме да направи добра кариера в България и чужбина!”, добави Деян Куздов.

Марин Стефанов познава отлично качествата на момчетата от втория отбор, голяма част от които ще получат шанс за изява в първия състав и от днес ще започнат подготовка. Христо Иванов пък ще бъде играещ треньор на вратарите. В екипа на Веско Великов влиза и Димитър Иванов, който бе негов асистент в „Кариана“ и „Ботев“ /Враца/, за което „Борба“ също писа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *