Общество

Международна седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“ с представители на университети от Румъния, Албания, Босна и Херцеговина откриха във ВТУ

Във Великотърновския университет беше открита Международната седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“. Събитието събра в старата столица 18 представители на администрацията на 10 партньорски университета от Румъния, Албания, Босна и Херцеговина и България. Заместник-ректорът по управление на качеството и акредитацията проф. д.н. Вихрен Бузов приветства гостите от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„Уважаеми гости и колеги, бих желал да ви предам най-сърдечни поздравления и пожелания от името на нашия ректор. Вие представяте прекрасни университети и градове от наши съседни страни, с някои от които имаме дългогодишни партньорски отношения. Сътрудничеството на Балканите е една от доминантните цели на стратегията ни. Искам да ви пожелая ползотворна съвместна работа през тази седмица, като не забравяйте да се насладите на чудесните места в нашия красив град – старата историческа столица на България. На добър час!“, каза в приветствието си проф. Вихрен Бузов.

Събитието е посветено на споделяне на опит и добри практики в администрирането на студентската и преподавателската мобилност по програма „Еразъм+“. Великотърновският университет вече е кандидатствал за финансиране като водеща организация и партньор в няколко смесени интензивни програми за студенти и преподаватели в областите педагогика, спорт, иконопис, администрация и право. Програмите се провеждат съвместно с участието на поне три университета от три различни държави. Те са наречени „смесени“, защото съчетават обучение чрез физическо присъствие в продължение на една седмица с дистанционно обучение чрез съвместно решаване на поставени задачи при използване на дигитални средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *