Повече слънце и повишение на температурите, валежи и захлаждане се очакват отново в събота

През нощта ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, които бързо ще се разсеят. Ще духа слаб вятър от изток, а на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 16.

Във вторник отново ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от изток. Следобед отново се очаква развитие на купесто-дъждовна облачност със слаби превалявания от дъжд, предимно в Предбалкана. Ще бъде почти тихо, на моменти със слаб вятър от изток. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 28 и 30 гр. за централните части. За В. Търново максималната температура ще е около 28. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която за кратко и слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще бъдат около 24 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.0 гр. през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.8 през 1910 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 41 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: три дни преди пълнолуние.

В сряда облачността ще бъде незначителна и ще бъде почти тихо, на моменти със слаб вятър от северозапад. Температурите още малко ще се повишат и ще достигнат 30- 33 гр. в централните части от региона. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В четвъртък и петък ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи отслабва. Дневните температури ще продължат да се повишават, като в петък ще достигнат 32- 34 гр. Вятърът ще бъде слаб от северозапад, на моменти ще бъде тихо. В събота в следобедните часове се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще останат високи – между 33-35 гр. В неделя и понеделник от североизток ще нахлуе малко по-хладен въздух. Увеличава се и вероятността за краткотрайни валежи следобед. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 28-31 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще бъдат около 24 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19. В четвъртък и петък над планината отново ще се развива купеста облачност, но валежи са по-малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м още малко ще се повишат и ще бъдат около 26- 27 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 21. В събота там в следобедните часове ще превали и ще прегърми, а в неделя и понеделник отново се очакват следобедни краткотрайни валежи. Температурите ще се понижат и на 1200 м ще бъдат около 20 гр., а на 2000 м – около 15.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *