13-годишните етърки трети в България, Кайра Добрева с приз за най-добър вратар в първенството

На трето място се класира „Етър ВТ“ на организирания от Българския футболен съюз и Аматьорската футболна лига фестивал на 8-те най-добре представили се отбори за девойки до 13 години в България. Всички разноски, с изключение на транспорта, бяха покрити от страна на федерацията. През есента на изминалата година и пролетта на 2021 г. бяха проведени общо 65 турнира за момичета в тази възраст, в които участие взеха 30 отбора. На базата на тяхното представяне и класирането в турнирите бяха селектирани и участниците във фестивала, проведен на изкуствения терен на стадион „Христо Ботев“ в гр. Габрово.

Великотърновки бяха в предварителна група с „ЛП Суперспорт” (София) и „Енко” (Пловдив), които победиха с по 4:1.

В полуфинала „Етър ВТ” отстъпи с 3:0 на „Локомотив” (Пловдив), а в другия мач „Пирин” (Благоевград) би НСА. Така в двубоя за 3-4 място излязоха „вилетовите” и столичният НСА. Срещата започна с натиск на „болярките”, които изпуснаха няколко положения, но съперникът поведе с 0:1. Пет минути преди края Теодора Димитрова изравни и редовното време завърши 1:1.

При дузпите етърки ликуваха. Татяна Радоева вкара за 1:0, а вратарката Кайра Добрева спаси удара на противника. Румяна Страхилова покачи на 2:0, НСА намали, но в решаващата трета дузпа Теодора Димитрова бе точна и донесе победата с 3:1 (общо 4:2).

Девойките на „Етър ВТ” получиха бронзовите медали и купа за третото място, а Кайра Добрева взе приза за най-добър вратар в първенството. „Доволни сме, третото място е заслужен успех за момичетата, които тепърва още ще развиват своя потенциал”, коментира треньорът Валентин Витанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.