Общество

Природозащитници от гимназията по туризъм раздадоха 150 торбички за многократна употреба

Природозащитници от екоклуб „Силивряк“ в гимназията по туризъм проведоха разяснителна кампания за вредата от употребата на пластмасови опаковки сред гражданите и раздадоха 150 торбички за многократна употреба пред хипермаркетите във Велико Търново. Торбите, изработени от памук, носят послание за опазване и съхраняване природата за бъдещите поколения.

Част от дейностите на младежите бе провеждането на анкета сред съучениците им доколко са запознати с вредното влияние от употребата на опаковки за еднократна употреба. Разисквани бяха въпросите вземат ли се мерки за ограничаване на екологичния отпечатък в семейството и каква е нашата роля за спасяването на природата.

С акцията си учениците отбелязаха Седмицата на гората, Международния ден на Земята, Световния ден на климата и Международния ден на биологичното разнообразие.

Всички членове на екоклуба са от 11 „а“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, техен ментор е класният им ръководител Албена Иванова, учител по биология и здравно образование.

One thought on “Природозащитници от гимназията по туризъм раздадоха 150 торбички за многократна употреба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *