20 парични награди, 4 купи и 24 медала разпределиха участниците в „Полски гамбит”

За трета година в Полски Тръмбеш се проведе турнирът по шахмат „Полски гамбит“. Надпреварата бе на ускорен шахмат и блиц, а наградният фонд на състезанията бе на обща стойност от 2000 лв.

В турнира имаше и международно представителство от Румъния и Русия, а специален гост на събитието бе шефката на протокола на Руското посолство г-жа Надежда Воробьева, която изчете поздравителен адрес от Руското посолство към ръководството на Община Полски Тръмбеш, кмета Георги Чакъров и организаторите от ШК „Асеневци“ и местния клуб „Полски гамбит“ по време на официалното откриване. Турнирът по ускорен шахмат се проведе по швейцарска система в 7 кръга, а участие взеха 67 шахматисти. Победител стана майсторът на спорта от Перник Любомир Данов, следван от русенския шахматен деятел Ростислав Раев и представителя на „ЦСКА София“ Горан Кръстев. При 10-годишните убедително триумфира гостът от Румъния Влад Петроф. Негов подгласник бе представителят на домакините от „Асеневци” и училищен шампион на България до 11 г. за 2021 г. Теодор Тутеков. При 12-годишните златото взе Мартин Кънчев от „Етър”, следван от Веселин Маринов от „Асеневци” и габровеца Кристиян Кънев от „Орловец”. В групата на най-големите до 14 години представителката на руската федерация София Воробьева надделя над конкуренцията, оставяйки на половин точка зад себе си Денислав Иванов от „Орловец”. Челната тройка бе попълнена от Ивелин Стефанов от „Асеневци”.

В групата на 12-годишните най-добре се представи Мартин Кънчев от „Етър“, а при най-големите отново най-убедителна бе рускинята София Воробьева. Общо в състезанията бяха раздадени 20 парични награди, 4 купи и 24 медала. Малчуганите получиха специален подарък – учебник по родинознание, в който да прочетат за славното минало на българския народ.

„Благодарим на Община Полски Тръмбеш за домакинството и съдействието, както и лично на кмета Георги Чакъров и зам.-кмета Назиф Кадир. Получи се поредният шахматен празник”, споделиха ръководителите на ШК „Асеневци” и ШК „Полски Гамбит” Цвета Галунова и Даян Нинов.

Надпреварата бе последният подготвителен турнир за много от децата преди държавните индивидуални първенства до 8 и 10 г., които ще се проведат от 27 юни до 3 юли в Априлци. Организатор за трета поредна година е ШК „Асеневци”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *