Спорт

63-тото масово преплуване на река Дунав край Свищов е в събота

Община Свищов кани всички жители и гости на града на 63-тото масово преплуване на река Дунав, което ще се проведе от 8.00 часа на 31.07.2021 г. (събота) при местността Паметниците край Свищов.

Всяка година в разгара на лятото в Свищов се провежда масово преплуване на река Дунав. И тази година в последната събота на месец юли звено „Масова физкултура и спортна база” при Община Свищов съвместно с БЧК организират традиционния празник, свързан с плувния спорт. Преплуването на река Дунав няма състезателен характер и всички жители на общината го очакват с нетърпение.

В деня на 63-тото преплуване – 31 юли, от 7.30 часа всички участници ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място и всеки желаещ да преплува реката ще подпише декларация, че може да плува. След прегледа всички участници ще бъдат извозени с платформи (пароми) в близост до румънския бряг. Оттам на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност Паметниците. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, най-голяма група участници и семействата, преплували заедно река Дунав.

И тази година спортната проява се провежда със съдействието на Министерството на отбраната (Командване на сухопътни войски), военно подразделение 28 880 – гр. Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална дирекция „Гранична полиция” – гр. Русе, ГПУ – гр. Свищов, РУ – гр. Свищов, МБАЛ – гр. Свищов, както и звено „Сигурност и контрол” при Община Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *