Две хандбалистки на „Етър- 64“ с повиквателни за националния отбор за девойки до 19 години

Две състезателки на ХК „Етър-64“ са включени в националния отбор по хандбал за девойки до 19 години, който провежда втори подготвителен лагер преди участието си на Европейското първенство в тази възраст в Киети, Италия. Воденият от Петя Панчева и Станислава Стоянова състав тренира в новата многофункционална зала в град Бяла. Лагерът започна на 15-и и ще приключи на 24 юни.

Вчера се проведе контролна среща с младежите до 19 години на „Локомотив“ Горна Оряховица“, сподели старши треньорът на тима Петя Панчева.

В Бяла тренират Мари Томова, Стефани Петрова, Иванела Арнаудова, Надежда Иванова, Айя Инджова и Преслава Стойчева от шампиона и носител на купа „България“ в тази възраст – ХК „Бъки“ (Габрово), Анита Костадинова, Симона Петрова и Даниела Рашкова от ХК „Сливница“, Василена Шомова и Катерина Ванчева от ХК „Хасково“, Веселина Иванова и Златина Коева от ХК “Етър 64“ (В. Търново), Катрин Чочева и Ваня Шиндарова от ХК „Панагюрище“ и Жаклин Петкова от ХК „Свиленград“.

От 1 до 8 юли отборът ще проведе и трети лагер, който ще се състои в спортна зала „Орловец“ в Габрово, а на 11 ще излетят за Италия. Първенството в Киети е от 12 до 18 юли. В него ще участват 8 отбора, а България е в една предварителна група със Сърбия, Турция и домакина Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *