Посланикът на Италия Н.П. Джузепина Дзара посети Свищов

На 22 юни посланикът на Италия Н.П. Джузепина Дзара направи визита Свищов, където се срещна с кмета на Общината д-р Генчо Генчев и посети Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

На едночасовата среща между посланика на Италия и кмета на Свищов бяха обсъдени редица въпроси, касаещи транспортната свързаност, пътната инфраструктура и необходимостта от държавна подкрепа за реализирането на редица проекти, които биха допринесли за развитието на региона. Градоначалникът запозна Н.П. Джузепина Дзара с плановете за реализиране на Дунавски индустриален парк, който би бил чудесна възможност за развитие на инвестиционни взаимоотношения с Италия и фирми, които биха избрали да развиват производствената си дейност на територията на община Свищов.

В края на срещата, д-р Генчев запозна посланика на Италия с културните и исторически забележителности на града, като отдели особено внимание на Античния военен лагер „Нове“, който е неразрушимата връзка между Римската империя и днешен Свищов.

Посещението си в Свищов Н.П. Джузепина Дзара продължи в СА „Д. А. Ценов“, където се срещна с Ректора на висшето учебно заведение проф. Марияна Божинова.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *