Слънчево, топло и тихо

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от северозапад, а на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 20.

В четвъртък ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от северозапад, на моменти ще бъде тихо. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 32-34 гр. за централните райони на България. За В. Търново максималната температура ще е около 34. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м още малко ще се повишат и ще бъдат около 27 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 21.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.3 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.4 през 2018 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 41 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.