Вдигат райски комплекс за почивка до басейните в Полски Тръмбеш за 1 млн. лв.

Петър и Магдалина Бърдарови градят върху 17,5 дка, които доскоро бяха руини

 

Напълно готовата база с двата бетонни орела.

ЕНТУСИАСТИ СБЪДВАТ МЕЧТАТА СИ ЗА СЕМЕЕН БИЗНЕС, който да бъде управляван от двете им дъщери върху 17 дка край басейните в Полски Тръмбеш, които допреди година бяха руини и бандърлък от дървета и храсти. Петър и Магдалина Бърдарови влагат в Complex Paradise Park инвестиция от 1 млн. лв., която е от банкови кредити и лични средства. Купили изоставените сгради и терена от частно лице от В. Търново.

48-годишният собственик на бетоновия възел в Полски Тръмбеш Петър Бърдаров и 43-годишната учителка в детска градина „Ивайло“ във Велико Търново Магдалина Бърдарова са местни хора, които за пръв път се занимават с хотелиерство и навлизат в този бизнес. Той е от Полски Сеновец, а тя е от Полски Тръмбеш и са щастливи родители на две дъщери – Данита и Тоника, които са завършили в столицата, едната е с диплома за предприемачество от УНСС, а другата е завършила молекулярна биология в СУ. Двете млади дами заедно с приятелите си Петко Коприянов и Георги Одрински, с които живеят на семейни начала, смятат да се завърнат в родния край и да поемат райския парк в Полски Тръмбеш, разказва Магдалина Бърдарова и щастлива допълва, че скоро Тоника ще има бебе. Младата двойка пък не е далеч от мисълта да вдигнат сватба, когато целият комплекс стане готов и първата им рожба да присъства на церемонията.

„Купихме парцела с изоставени стари сгради и всичко беше в ужасно състояние. Ще се реконструират къщи за гости, които са всъщност готови. Едната е с 18 стаи за гости за 36 души. Работим по къща за гости с капацитет 17 души с всякакви удобства – хол, кухня, камина, телевизори, интернет, климатици. Зимен и летен кът за сбирки, или както му се казва за тиймбилдинг. Ще има и още една къща за гости с капацитет за 16 души с осем стаи и пак с всички екстри. Всички стаи са със собствени баня и тоалетна, минихладилници, масичка със столчета за терасата“, споделя Маги Бърдарова.

 

ГОТОВА БАЗА С 18 СТАИ И ПЪРВИ ЗАЯВКИ ОТ РУМЪНЦИ И УКРАИНЦИ

 

ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО ГОТОВА ЕДНАТА БАЗА С 18-ТЕ СТАИ И ПЪРВИТЕ заявки са от румънци и украинци, които ще съчетават почивката си с отварянето на общинските басейни, които са само на 50 метра. Чужденците са ангажирали 7 стаи за по една седмица. Готовата почивна база вече е популярна в социалните мрежи, където двете дъщери на Бърдарови са направили страница във Фейсбук и сайт с подробности и телефон за резервации. Офертата на комплекс PARADISE PARK в интернет вече има стотици харесвания, споделяния и похвали за начинанието от познати и непознати. Хората явно отдавна чакат край басейните в Полски Тръмбеш да се появи такова място за нощувки и отдих сред огромните дървета и прекрасна тревна площ, която прави усещането и гледката още по-уникални.

„Засега ресторантът не е готов и въобще официалното откриване сигурно ще бъде за идното лято. Тогава ще има кафе със закуски, а ресторантът ще работи главно за организирани събития, по заявка за групи и повече хора. Сега по стаите на готовата и вече пусната част сме сложили брошури с телефон за доставка на храна на място в комплекса от ресторант в Полски Тръмбеш, има и кани за гореща вода за кафе. Имаме договорка с общината ние да поемаме таксите на нашите гости за ползването на двата общински басейни с минерална вода“, обяснява още г-жа Бърдарова. Тя успява да съчетава работата си в детската градина в старата столица с най-малките и градежа на райския комплекс в името на мечтата да види децата си щастливи и със собствен бизнес в родния край.

По думите на Петър Бърдаров мечтата за парка е сбъдната почти наполовина, но той си мечтае и за още нещо – да има малък стадион, дига за бягане и да се възроди стрелбището в района.

КРАСИВИ БЕТОННИ ОРЛИ, МАСИ, ЧЕШМИЧКИ И ПЕЙКИ ОТ ПОЛИКРАИЩЕ са другата хрумка, която краси комплекса редом с няколко дървени къщички за птички, които са закачени на дърветата. Масите са масивни и общо ще бъдат три с осем пейки, където гостите ще могат да се хранят и почиват. Семейството има намерение да направи и собствен басейн с термопомпи в комплекса, детски кът, маси за шах и още придобивки за отдих и спорт, което също влиза в инвестиционните им намерения.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *