Приложение Полски Тръмбеш

Започна подготовката за националния конкурс за забавна песен „Полските щурчета”

В Полски Тръмбеш започна подготовката за националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета“ 2021 г. Организаторите Община Полски Тръмбеш, народно читалище „Отец Паисий-1905” и сдружение „Полските щурчета” са предвидили тази година шестото издание на конкурса да се проведе на 3, 4 и 5 септември.

Председател на журито ще бъде Росица Кирилова, а членове Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки. Професионалното жури извършва оценяването по  следните критерии: техника на изпълнение, подбор на репертоара, съобразен с възрастта на участника, артистично поведение и възпитателни ценности.

Вече са изпратени поканите до музикалните школи и читалища в България. Получени са и първите заявки от желаещите да участват деца. По регламент изпълнителите ще бъдат разпределени в четири възрастови групи: първа – от 5 до 9 години; втора – от 10 до 12 години; трета – от 13 до 15 години; четвърта – от 16 до 18 години. Първия ден от конкурса, участниците трябва да изпълнят песен на български език, а през втория конкурсен ден – песен по избор. През третия ден от конкурса е предвидена пресконференция на журито в Историческия музей и обявяване на класирането. Организаторите са организирали екскурзия за децата до културно-исторически забележителности в региона. Вечерта на третия конкурсен ден ще се състои галаконцерт на наградените.

И през тази година ще бъдат връчени гранпри, първа, втора и трета награда във всяка от четирите възрастови групи. Всички наградени ще получат диплом и плакет, а наградените с гранпри ще получат специално изработена уникална статуетка и парична награда. На най-добре представилия се участник в конкурса ще се връчи специалната награда на кмета на община Полски Тръмбеш – плакет и диплом. Организаторите и жителите на общината очакват отново Градът на полските щурчета да се превърне в столица на таланта на младите изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *