ГЕРБ – СДС: Ремонтът на Присовските завои и на южния вход на В. Търново е пред провал при сегашното управление

Казусът с „Присовските завои“ е от първостепенно значение за нас и още по време на третото правителство на Борисов бе направена първата важна крачка към неговото решаване. Това заявиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС пред работници и служители във фирмите „Авточойс“ и модна къща „Петров“. Критичния участък и обновяването на целия южен вход на старопрестолния град обсъждаха с присъстващите на срещите кандидатите от листата с номер 5 Станислав Стоянов, Венцислав Спирдонов, Георги Недев и Стефан Ангелов.

Участъкът „Присовски завои“ е с няколко последователни обратни криви с малък радиус, асфалтовата настилка и отводняването на пътното платно са с недобро качество и това създава предпоставки за много катастрофи. Затова Областно пътно управление – Велико Търново, стартира през март открита процедура за изработване на идеен проект за изграждането на около 2,5 км ново трасе на инфарктния път. Чрез виадукти и съоръжения ще бъде изградена директна четирилентова връзка от началото на обходния път до Дебелец до Южния пътен възел, припомни Станислав Стоянов.

Докато ГЕРБ бе в управлението, бе начертан и конкретен план за действия – процедурата за проектиране да стартира през май с планиран срок за изпълнението 100 календарни дни. Към момента обаче няма никаква яснота какво се случва с проектирането, допълни народният представител в 44-тото НС.

Заедно с Венцислав Спирдонов двамата коментираха и хаотичните твърдения за затваряне на Прохода на републиката. Предупредителни табели за предстоящ ремонт предизвикаха недоумение у шофьорите и в Северна, и в Южна България. От АПИ към момента не са излезли с официална информация какво ще се случва с „Хаинбоаз“, през който минава целият натоварен трафик за Южна България. Епизодични изявления има единствено пред някои медии, че ремонтът се отлага за неопределено време.

One thought on “ГЕРБ – СДС: Ремонтът на Присовските завои и на южния вход на В. Търново е пред провал при сегашното управление

  • 24.06.2021 в 16:19
    Permalink

    Къде бяха 10-12 години, че сега се сетиха.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.