Мартин Кънчев от ШК „Етър“ с две първи места на „Полски гамбит“

В Полски Тръмбеш се проведоха открити турнири по ускорен шах и блиц „Полски гамбит“. Участваха общо 67 състезатели. 12-годишният Мартин Кънчев игра великолепно и с 5 точки от 7 кръга завоюва златния медал в своята възраст. Той е първи и сред юношите до 14 години и 12-и в генералното класиране. Състезателят на „Етър“ покачи с 33 точки своя международен рейтинг по рапид. Мартин Кънчев направи 3 поредни победи в заключителните кръгове, като надигра опитните състезатели Росен Тодоров от Разград и Митко Ватковски от Ловеч.

На блица Марти също беше безапелационен. Той постигна 4 победи от 7 кръга, 47 точки добави към рейтинга си и отново взе златото до 12 години. Интересно е, че тук пак срещна и победи посочените по-горе състезатели – Тодоров и Ватковски, които значително го превъзхождат по опит.

Виктор Стоядинов раздели 1-3 място в групата до 8 години с 3 точки, но по допълнителни показатели спечели бронзов медал. Виктор е от малкото състезатели в тази възраст, които имат международен рейтинг. На него му предстои съвсем скоро държавно първенство и това състезание бе генерална репетиция. На блица Стоядинов е втори в своята възраст с 2,5 точки. Сред постиженията му може да се открои едно чудесно реми с фаворита и шампиона до 10 години – румънеца Влад Петрофф, и победа над 18-годишния юноша Мирослав Коларов, както и 14-годишния Крис Велев, информира треньорката Светла Йорданова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *