Предимно слънчево и топло, валежи са възможни в събота

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 21 и 23 гр. За В. Търново минимална температура около 21.

В петък отново се очаква предимно слънчево и много горещо време. Вечерта и през нощта срещу събота временно ще се заоблачи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северозапад. Температурите ще продължат да се повишават и максималните температури ще достигнат 35- 38 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 35. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина през деня ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се образува мощна купеста, а в централните части и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м още малко ще се повишат и ще бъдат около 30 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 20.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.7 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4 през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 42 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

В събота до обяд и в ранния следобед отново се очаква предимно слънчево и много топло време със слаб вятър от северозапад. В късния следобед от север ще се заоблачи и ще се образуват купесто-дъждовни облаци, от които се очакват валежи с гръмотевици, а на места и градушки. Вятърът ще е до умерен отново от северозапад. Очаква се засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр., максималните отново ще са високи – между 34 и 37.

От неделя до вторник времето ще остане предимно слънчево със слаб вятър. Валежи почти не се очакват. От север до страната ще достигне малко по-хладен въздух и температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Минималните температури ще бъдат между 19-21 гр. Максималните температури ще бъдат между 28-31. От сряда отново ни очаква повишение на температурите. Времето ще остане предимно слънчево със слаби до умерени ветрове.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време. Следобед отново ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 27 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19. От неделя до вторник времето в планините ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от северозапад. В следобедните часове ще се образува купеста и мощна купеста облачност, но валежи почти не се очакват. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 25-26 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15-16. От сряда температурите отново ще се повишат. Увеличава се вероятността от валежи с прегърмявания в следобедните часове.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.