С богата програма Павликени ще отбележи 78 години от обявяването си за град

Дамско рали, концерти на Николина Чакардъкова, Емилия и рок фест са част от мероприятията, които е подготвила Общината

78 години от обявяването на Павликени за град ще се отбележи на 29 юни. Общината е подготвила редица мероприятия в рамките на четири дни. По случай празника гражданите на общината ще се радват на винили с най-добрите кадри от международния фото-пленер „ Павликенският край и неговите хора“, информира кметът Емануил Манолов.

На 27 юни от 10:30 на паркинга на магазин „Абсолют +“ ще се проведе дамско рали. Една от дамите ще бъде наградена с наградата на кмета „ Най-атрактивна участничка“. Всички дами, взели участие, ще получат грамоти и предметни награди.

На 28 юни ще бъде открито официално ремонтираното НЧ „Братство-1884“, а след официалното прерязване на лентата на читалището жителите на Павликени ще се забавляват заедно с попфолк звездата Емилия. Читалището бе ремонтирано по проект за над 1,5 млн. лв. Сградата е реновирана, газифицирана и санирана. Сменена е отоплителната и климатична система. Поставени са 360 нови комфортни седалки, закупено е ново театрално озвучение и осветление.

На 29 юни официалното честване на празника ще започне с празнична литургия, тържествена сесия на Общинския съвет и официално обявяване и награждаване на „Почетен гражданин на град Павликени“. Малко след това честванията ще продължат с осветяване на 12-и ученически гвардейски отряд към СУ „Бачо Киро“ с участието на Сергей Милушев, председателя на сдружението на младите гвардейци. Празничният ден ще приключи с голям фолклорен спектакъл на Николина Чакардъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

Непосредствено след празничните мероприятия Община Павликени организира фестивал July morning, а мястото на събитието е брегът на река Росица, до град Бяла черква. От 20 часа до изгрев слънце 8 рок групи ще се включат във фестивала. Кулминация на събитието ще бъде група „АХАТ“. В района на рок феста са предвидени паркинг зона, къмпинг зона, охрана и зона за хранене.

Дияна Ганева

Снимка: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.