Защо приятелят ви не ви предлага брак?

Когато връзката започне да се задълбочава и обичате човека до себе си, започвате да се питате дали ще ви предложи брак. Защо отлага? Каква е причината да не предприема тази стъпка? Дали да го питате директно или направо да му предложите вие? Всички тези и още въпроси се въртят в главата на жените, които обичат мъжете до себе си, имат връзка с тях достатъчно дълго, за да се познават добре и за да предприемат стъпка напред в развитието на отношенията си. Ако по някаква причина не получавате предложение за брак, това може наистина да ви влуди, да ви накара да се съмнявате в любовта на партньора си и в намеренията му към вас. Какви може да са причините той да не ви предлага брак?

Може да не е готов за брак
Както много жени имат нужда от време, за да се почувстват готови за брак, така се случва и с мъжете. Не е нужно да бързате да мислите, че партньорът ви не ви обича или ви използва, щом не ви предлага брак. Може просто да не е готов, а това може да се разбере, ако говорите открито за това. Други мъже имат нужда от по-дълго емоционално съзряване преди да се решат на тази стъпка. Преценете каква е възрастта ви и тази на партньора ви. Може причината за липсата на предложение за брак да е прозаична, като тази.

Може да не сте онази, която търси
Разбира се, причината да не ви предлага брак може да е именно тази – не сте единствената за него, не е чак толкова влюбен във вас или търси нещо у бъдещата си съпруга, което вие не притежавате. Това не ви прави по-малко ценен човек. Просто може да е писано да не сте един за друг.

Може да не вярва в брака
Някои мъже не предлагат брак не защото не изпитват чувства към жените до себе си, а просто защото не вярват в институцията брак. Не смятат за нужно да се обвързват пред закона, защото любовта е по-важна за тях. Ако вие сте на друго мнение, поговорете за това. Няма нищо срамно или лошо да го направите, ако отношенията ви са достатъчно близки на този етап.

Двамата не сте говорили за това
Липсата на разговор по тази и други деликатни теми, като брака, е проблем в една дългосрочна и моногамна връзка. Ако искате отношенията ви да са искрени е важно да говорите за всички важни приоритети и цели, които имат значение за всеки един от вас поотделно, както и заедно. Така ще избистрите всичко помежду ви и може би ще разберете защо той не ви предлага. Ще разберете и дали вие самите искате това от него. Може това да не е вашият човек.

Източник: Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *