72 души дариха кръв в рамките на акцията „В кръвта ти е да спасяваш животи“

72 ДУШИ СТАНАХА БЕЗВЪЗМЕЗДНИ КРЪВОДАРИТЕЛИ В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в рамките на кампанията на Ротаракт клуб – Велико Търново „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Доброволците се включиха в благородната инициатива в периода 14 – 18 юни. Процедурите се осъществяваха след провеждането на медицински преглед и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Членовете на Ротаракт клуб – Велико Търново, изказват благодарност към всички, които са дарили кръв в периода на провеждането на кампанията по кръводаряване.

От организацията напомнят, че макар акцията, организирана от тях, да приключи, нуждата от кръв остава. Всеки, който желае да помогне и отговаря на необходимите условия, може да го направи в отделението по трансфузионна хематология от понеделник до петък от 8:00 до 13:00 ч.

За даряване на кръвна плазма е необходимо предварително дарителите да се свържат с отделението, за да уточнят в кой ден може да се осъществи.

През 2020 г. 2681 души са дарили кръв в МОБАЛ, което е със 109 повече спрямо тези през 2019 г., става ясно от последния годишен доклад за дейността на стационара.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.