Скъсан от бурята електрически кабел уби 29-годишен мъж

Тялото е изпратено за аутопсия във великотърновската болница, по случая се води разследване

 

СКЪСАН ОТ РАЗРАЗИЛА СЕ БУРЯ В СЪБОТА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛ ОТ УЛИЧЕН СТЪЛБ ОТНЕ ЖИВОТА НА 29-ГОДИШЕН МЪЖ В ЗЛАТАРИЦА. За случая съобщи първо „Борба“ в електронното си издание. Трагичният инцидент се случил на улица „Шейново“, а сигнал на телефон 112 е подаден около 9:00 часа. Починалият се връщал от магазина, когато бива покосен на място от токов удар. Не е ясно дали е хванал или настъпил жицата, довела до фаталния край. По думите на живущия в близост до местопроизшествието Кольо Йорданов, който пръв се притекъл на помощ, в злополучния момент се чул силен пукот. Притеснен от звука, изтичал да провери какво се случва и се натъкнал на ужасяваща гледка.

Твърди, че младият мъж лежал бездиханно в локва, целият бил посинял, а от устата му излизала пяна. Без много да му мисли, пробвал да му окаже първа помощ, като през това време съседите звъннали да извикат линейка.

„В този момент не знаех, че е ударен от ток. Аз се опитах да го спася някак си. Хванах го с едната ръка, но докато го дръпна, и мен ме удари ток. Като бутнах кабела от краката му, той се допря до кутията и хвръкнаха искри. Слава на Бога, Господ ме е опазил!”, разказва Кольо.

Часове по-късно той осъзнава, че е можел да стане втора жертва на скъсания проводник и припомня, че не за първи път на същото място се къса жица. Преди известно време при идентичен сценарий било убито домашно куче, докато стопанката му го разхождала.

На сигнала за случая реагирали екипи на Спешна помощ, полицията и „Енерго-Про“. Медиците нямало какво да направят, за да спасят мъжа, и само констатирали смъртта. Тялото е изпратено за аутопсия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, разследващите провеждаха огледи на местопроизшествието и взимаха показания на свидетели с часове. Назначени са множество експертизи, образувано е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Семейството на починалия е категорично, че ще търси съдебна отговорност на виновните за смъртта на мъжа.

За момента няма официално становище по случая от „Енерго-Про“.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Скъсан от бурята електрически кабел уби 29-годишен мъж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.