Годишните награди за образование и култура за 2021 година бяха връчени в Свищов

Елизабет Людмилова е носителят на званието „Достоен за Свищов“

 На 25 юни в Свищов бяха връчени Годишните награди за образование и култура за 2021 година. На концерт-церемония, озаглавен „144 години свободно творчество“, бяха удостоени заслужилите деятели на културата и учителите от образователните институции в община Свищов. По време на церемонията, посветена на свищовското образование и култура, взеха участие талантливите свищовски творци и деца, които със своите музикални и танцови изпълнения заредиха с положителни емоции публиката.

Концертът беше открит танцьорите от Фолклорен танцов състав „Творецът“, с хореограф Явор Узунов, след което бяха връчени наградите в следните категории: „Деятел на културата“, „Учител на годината“ и „Достоен за Свищов“. Празничната вечер бе закрита от ДЮТА „Огнени ритми“ с хореограф и режисьор Стефан Костадинов, и техният възпламеняващия танц „Шопска импресия“, а по време на цялата церемония по награждаване за празничното настроение се погрижиха свищовските таланти от: Школа за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева; танцов клуб „Марико“, с хореограф Захарина Томова; децата от ДГ „Слънчо“ и ДГ „Чиполино“; хип-хоп и кей-поп групите при Школата по изкуства към ПБНЧ с художествен ръководител Надя Йорданова; ДЮТА „Дунавска младост“ при ПБНЧ с художествен ръководител Виктор Маринов и Фолклорна формация „Свищовлийче“ при Частна школа с вокален педагог Корнелия Чекелева.

Най-високото отличие, което Община Свищов присъжда в областта на културата и образованието е наградата „ДОСТОЕН ЗА СВИЩОВ“. Това е награда, която малцина са получавали през годините, защото носителите на почетното звание трябва да имат значителни успехи в национален и международен мащаб към културата, образованието и науката на град Свищов и общината. Вземайки под внимание всички тези критерии и съгласно Наредбата за символите, почетните знаци и званията на Община Свищов, с почетното звание „ДОСТОЕН ЗА СВИЩОВ“ бе удостоена ЕЛИЗАБЕТ ЛЮДМИЛОВА ВАСИЛЕВА. Наградата на тазгодишният носител бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев.

Елизабет Людмилова е музикант от 5-годишна възраст, когато започва да взема уроци по пиано. Учи в музикалното училище в Русе, а след това завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Притежава и професионална квалификация по хорово дирижиране от Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София. Била е преподавател по музика в свищовски училища, а в Школата по изкуства към ПБНЧ преподава пиано и солфеж.

В последните години Елизабет Людмилова е диригент на ПБХ „Янко Мустаков“ – Свищов. С хоровото дело се занимава по-отдавна, но от 1998 г. е диригент на свищовския хор. Въпреки трудностите през годините Елизабет Людмилова успява да запази певческия състав – наследник на Първия хор, създаден преди 153 години от Янко Мустаков, с което има съществен принос за съхранение на традициите в хоровото изкуство и заслуги за развитието на културата на община Свищов. От 2015 година Елизабет Людмилова е носител на наградата „Деятел на културата“, а от тази година е носител и на званието „Достоен за Свищов“.

 

 Ето ги носителите на останалите награди:

ДЕЯТЕЛ НА КУЛТУРАТА

Павлина Веселинова Русева

Секретар на читалището в село Българско Сливово вече 34 години, а от 12 години съвместява читалищното ръководство с библиотекарството. Основател на детските танцови състави „Северняче“, „Гайтанче“ и „Българче“, както и на танцовия състав за автентичен фолклор.

ГРАМОТА ЗА АКТИВНА ДЕЙНОСТ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА

Веселин Иванов Минков

Веселина Цветанова Ангелова – посмъртно

Катя Петрова Яламова

Пенка Маринова Младенова

Пенка Петкова Николова

Светлана Крумова Иванова-Ламбева

„МЛАД УЧИТЕЛ“

Маринела Чавдарова Антонова

ГРАМОТА ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Елица Огнянова Димитрова

Цветелин Тодоров Борисов

Даниела Тодорова Тодорова

Цветелина Емилова Дончева

Любомира Атанасова Димитрова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРЕДУЧИЛИЩЕН ЕТАП

Светлана Георгиева Радева

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ПРЕДУЧИЛИЩЕН ЕТАП

Почетна награда на кмета на община Свищов „За заслуги“ – за проява на висок професионализъм в учителската дейност и за цялостен принос за развитието на образованието в община Свищов.

Димитра Иванова Гутева

Надя Александрова Алексиева

Йорданка Янакиева Мендева

Марияна Ангелова Николова

ГРАМОТА ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Ася Георгиева Ванева

Таня Петрова Лютова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – НАЧАЛЕН ЕТАП

Елка Йорданова Георгиева

Юлияна Георгиева Секулова

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – НАЧАЛЕН ЕТАП

Таня Георгиева Цветина – Живкова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Антония Константинова Дамянова

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Галя Ченкова Рошелова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Йордан Петков Димов

Латинка Илиева Бонева

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

Митко Николаев Бялков

Марияна Асенова Любенова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.