Седмична прогноза за времето

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще бъдат между 18° и 20°. Максималните температури ще са високи – между 28° и 31°.

В сряда времето отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се образува купеста и мощна купеста облачност, от която на отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 21° и 24°. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 35° и 38°.

В четвъртък до обед ще бъде слънчево. След обед на много места ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Вечерта и през нощта се очакват валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. На места валежите ще бъдат интензивни. Ще духа умерен вятър от югозапад-юг. Очаква се засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще бъдат между 21° и 23°, а максималните ще са между 30° и 33°.

Петък и събота ще има променлива облачност. В следобедните часове отново се очакват валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите слабо ще се понижат. Минималните температури ще бъдат между 17° и 19°, а максималните ще са между 27° и 30°.

В неделя и понеделник ще има разкъсана облачност. В неделя валежи почти не се очакват, но в понеделник отново ще завали

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от юг. Максималните температури на 1200м ще бъдат около 28°. Максималната температура на 2000м ще е около 20°.

В четвъртък след обед ще се заоблачи и в петък и събота ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до селен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат. Максималните температури на 1200м ще бъдат около 21°. Максималната температура на 2000м ще е около 12°.

В неделя и понеделник в планините ще преобладава облачно време. В неделя валежи са малко вероятни, но в понеделник отново ще бъде дъждовно. Вятърът ще е слаб. Температурите ще останат без съществена промяна.

 

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.