Цветанов, д-р Красимир Кирилов и Мартин Димитров в Полски Тръмбеш: „Браним интересите на малките семейни ферми“

Повече български храни на пазара и къса верига от производителя до щанда е акцент в програмата на „Републиканци за България“

 

Държавата не защитава интересите на родните земеделци, а цените на готовата продукция, която излиза на пазара, се вдигат спекулативно. Няма кой да следи какво се случва по веригата и кой се обогатява на гърба на честния и непрекъснат труд на земеделските производители. Това коментира председателят на „Републиканци за България“ и водач на великотърновската листа с номер 21 Цветан Цветанов в Полски Тръмбеш. Там той заедно с кандидатите от листата д-р Красимир Кирилов и Мартин Димитров разговаря за проблемите в земеделския сектор със стопани от общината.

Именно късата верига на доставки е основен ангажимент на „Републиканци за България“ в този сектор, заяви председателят на партията Цветанов. Една от най-важните цели в програмата е присъствието на повече български храни на пазара и скъсяване пътя на доставките от производителя до щанда. Това заедно с осъществяването на контрол по веригата ще осигури по-висока изкупна цена на нашите производители.

Земеделците приветстваха целта за намаляване броя на посредниците и дадоха пример с цената на млякото. Изкупната цена на суровината, с която те захранват млекопреработвателите, не е променяна, а крайните продукти като кашкавал и сирене поскъпват. Наред с това през последната година цената на фуража, с който хранят животните, вече се е изравнила с изкупната цена на млякото, а това просто обезсмисля денонощния труд на стопаните.

„Проблемът е, че държавата няма компенсаторна политика и не предприема нищо. От това да се търси само извличането на политически дивиденти, страдат хората, които разчитат на труда си“, коментира Цветан Цветанов. „Ние ще дадем превес и ще защитаваме интересите точно на малките семейни ферми“, категоричен бе той.

В Полски Тръмбеш Цветан Цветанов и местните представители в листата на „Републиканци за България“ – ветеринарният лекар д-р Красимир Кирилов и предприемачът Мартин Димитров, проведоха среща и със симпатизанти. Те поздравиха „Републиканци за България“ за разумното поведение, смислените приоритети и конструктивните послания в предизборната кампания. „Хората нямат полза от шоу и противопоставяне“, категоричен бе Цветанов.

Присъствалите на срещата коментираха също така и нередностите, които става ясно, че са извършвани от предишните управляващи. Крайно време е да живеем в държава с правила, важащи за всички, е мнението на хората, които ще подкрепят „Републиканци за България“ с номер 21 в бюлетината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.