Спорт

Юношите младша възраст на „Локомотив” с бронзови медали от Националния шампионат по хандбал

В продължение на три дни спортна зала „Никола Петров” беше домакин на финалите от Държавното първенство по хандбал за юноши младша възраст М-14.

Осемте отбора, достигнали последната фаза от надпреварата, бяха разделени в две групи. „Локомотив”(Горна Оряховица) стартира с ХК „Добруджа” (Добрич), ХК „Мартен-67“(Мартен) и ХК „Чардафон“( Габрово). В другата група бяха ХК „Раховец-2008“ (Горна Оряховица), ХК „Поморие” (Поморие), ХК „Пирин- 64”(Гоце Делчев) и СКХ„Опака-1974“ (Опака).

„Железничарите” записаха три последователни победи. В първия мач надделяха над връстниците си от Габрово с 24:16. Във втория надиграха мартенските хандбалисти с 24:15, в третия победиха „Добруджа” с 22:19 и заеха първото място в своята група.

На полуфинала локомотивци допуснаха загуба от „Поморие” с 20:24. В мача за бронзовите медали надиграха градския съперник „Раховец-2008” с 27:17.

Георги Василев и Християн Колев от „Локомотив” бяха избрани в идеалната седмица на турнира. Християн Колев беше определен и за най-добър вратар на шампионата.

„Това бяха последните състезания за този изключително успешен сезон за нас. Тази година постигнахме клубен рекорд. Всички наши отбори се класираха за финалите на Държавното първенство в своята възраст. С изключение на два отбора, всички други са медалисти както от първенството, така и от турнирите за Купата на България. Тук е мястото да благодаря на всички състезатели и треньори за всеотдайната работа. На всички родители и наши приятели, които ни помагаха през тази трудна година. На всички наши спонсори и рекламодатели. На Община Горна Оряховица, в лицето на кмета – инж. Добромир Добрев, които повярваха в нас. На екипа от Управителния съвет на клуба, с които сме рамо до рамо и гледаме в една посока. Всичко това ни задължава да продължаваме напред“, заяви председателят на УС на ХК „Локомотив” Йордан Димитров.

В състава на бронзовите медалисти са: Християн Колев, Тодор Тодоров, Даниел Генин, Галин Иванов, Георги Василев, Венелин Трифонов, Мартин Костадинов, Велизар Драганчев, Георги Стоилов, Радостин Байчев, Константин Бакалов, Иво Иванов, Стефан Георгиев, Михаил Тодоров, Теодор Йовчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *