Община Велико Търново с отличие за осигуряване на заетост на хора, нуждаещи се от подкрепа

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕШЕ УДОСТОЕНА С НАГРАДА ПО ВРЕМЕ НА ФОРУМА „СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ЗАЕТОСТ“, организиран от Национален алианс за социална отговорност. Събитието се проведе преди броени дни в комплекс „Златни пясъци“. По традиция на това мероприятие се отличават общини, работодатели и неправителствени организации, които предоставят добри практики в помощ на уязвими групи и иновативни социални услуги.

На Община Велико Търново бе присъдена награда за реализиране на политики, насочени към осигуряване на заетост на хора, нуждаещи се от подкрепа.

Призът бе връчен от зам.-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска на Росица Димитрова, шеф на местния отдел „Социални дейности и здравеопазване“.

На форума присъства генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Люк Зелдерло, пред който бе отчетено, че оказваните услуги у нас в периода на пандемията са абсолютно съотносими с тези в останалите страни от Европейския съюз.

Експертите на събитието коментираха как може да се повиши ефективността на социалните услуги в бъдеще и бе отчетено, че макар да е налице дигитализация в тази сфера, все още човешкият контакт си остава незаменим.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *