Един предизборен ден с кандидата за народен представител от ГЕРБ – СДС

Димитър Николов: „Дневният ред на обществото не се върти около политиците, хората искат хоризонт пред себе си“

Денят за кандидата за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС Димитър Николов започва в 7 часа. Със съпругата му Надежда са си създали симпатична семейна традиция – именно тя е човекът, който го буди и с обаждането си слага началото на деня.

За Николов той стартира с преглеждане на имейлите и всички останали получени съобщения. Наясно е, че преходът към забързаното ежедневие трябва да става по-плавно, но не може да се откъсне от този си навик. Смекчава стреса с чаша кафе (задължително в порцеланова чаша) и фреш. От известно време не закусва и така се чувства по-добре.

Малко преди 8 часа вече е тръгнал по задачи. Първата задължителна за деня сега, по време на кампанията, е оперативката в 9 ч. в предизборния щаб. Там се зарежда с настроение от екипа си – креативни и мотивирани млади хора. Обикновено половин час по-късно е и първата му официална среща. Димитър Николов и екипът му се стараят да организират програмата така, че с предимство да са хората от втората младост. Целта е да им бъде спестено ходенето по жегите и потенциалните неразположения, които биха създали високите температури.

„Възрастните хора са тотално отвратени от кресливи политици, караници и препирни в парламента. Смятат, че политиците трябва да загърбят егото и егоцентризма си в името на хората. Освен това те са силно притеснени от машинния вот и навсякъде питат къде е момчето, което ще ги обучава“, споделя наблюденията си от тези срещи Николов. А момчето е от екипа му и първо в региона поде информационна кампания за това как точно ще се гласува на 11 юли в секциите с над 300 избиратели. Народният представител от 45-ото народно събрание припомня позицията на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, че най-справедлив и честен начин за гласуване е бил смесеният, т. е. гласоподавателят сам да може да избере хартиена бюлетина ли да пусне, или да използва техниката в тъмната стаичка.

Друга болка в очите на хората след последния уикенд, през който природата напомни, че злоупотребяваме с нея и че няма да ни търпи вечно, кара Николов отново да признае, че политиците у нас са твърде встрани от дневния ред на обществото. „Наводнени къщи, прекъснати кабели, спрени вода и ток са нещата, които тревожат хората, а ние си мислим, че темите се въртят около нас“, коментира третият в листата на ГЕРБ – СДС.

Вече е средата на деня и Димитър Николов може да намери малко време за работен обяд или да хапне с шефа на щаба си. Часовете след това обикновено са посветени на срещи с бизнеса, с работодатели. Тези хора са достатъчно ясни в очакванията си към бъдещите народни представители – от бъдещото редовно правителство искат сигурност, предвидимост и хоризонт пред себе си, наясно е Димитър Николов.

В късния следобед идва време и за обобщаване на случилото се от сутринта. Това, естествено, става също в предизборния щаб. Разговорите се въртят около исканията на хората и готовността на доскорошния народен представител да помогне за изпълнението им. Друг акцент в момента е поредицата от благотворителни събития, подета от Димитър Николов.

„Това е важно. Хората са уморени от изпразнени от съдържание политически послания и лицемерни политици“, казва Николов, който доказа, че преди политиката е бил първо човек с каузи.

Вечерните часове Димитър Николов посвещава на неформални срещи по квартали и населени места. Не крие, че предпочита да изпие чаша бира в такава компания, отколкото да е на политическо събрание с напоителни предизборни речи.

„Днес икономически активните граждани искат простички неща – да отидат на почивка, да гледат финалите на Европейското по футбол, да се радват на лятото, чак ми е неудобно, че отново им причиняваме това с поредната предизборна кампания. Но не ние избягахме от отговорност за съставяне на правителство“, обобщава впечатленията си от поредния предизборен ден Николов.

За него няма ден, който да приключва преди 21 часа. Вкъщи отдъхва с чаша добре изстудено вино. Всеки път, когато види прочетената до средата книга, си дава сметка, че умората си казва думата. Зациклил е на „Щамът на Юда“ от Джеймс Ролинс, която му звучи пророчески.

Иначе към личната си библиотека добавя абсолютно всяко заглавие на Жозе Родригеш душ Сантош, което излезе на пазара. Сред последно купените книги са неофициалната биография на Дан Браун и библейски сказания с гравюри от Албрех Дюрер.

Наивник на средна възраст съм, с автоирония признава Николов и ми отговаря на няколко бързи въпроса:

– Идеалист или реалист?

– Идеалист, до степен наивник на средна възраст.

– Романтик или прагматик?

– Категорично романтик.

– След работен ден – вкъщи или в компания?

– Вкъщи, разбира се.

– Бяло или червено вино?

– Нарочно търсеният компромис – розе. Но истината е, че виното е според храната.

– Гурме или балканско изобилие?

– По-скоро гурме. Риба, морски дарове… Предпочитам средиземноморска кухня, най-близо е до нашата.

– Книга или интернет?

– Книга, хартиена. Не пропускам книжни аукциони.

– Вестник или телевизия?

– Вестник или добре списано списание – специалните издания на National Geographic, Forbes, „Мениджър“…

– Докъде бихте стигнал заради приятел?

– Не знам как да отговоря на този въпрос, защото покрай политиката започнах да губя приятели. Не бях подготвен за това.

– А докъде бихте стигнал заради враг?

– Не водя безсмислени битки.

2 thoughts on “Един предизборен ден с кандидата за народен представител от ГЕРБ – СДС

 • 02.07.2021 в 1:02
  Permalink

  Станахте за смях, бре мутри такива – и Главният Мутрьо, и останалите от слугинаж! Нали знаете, че играта ви свърши, Коледата за вас дойде…

  Отговор
 • 02.07.2021 в 6:25
  Permalink

  Тъпак, кажи как ти се отразяват санкциите Магнитски. Вече разбрахме че мама праска се разграничи от маминото Домусче, ДПС се разделиха и те с него , ами тебе калво ще те правим. Май след 10 ще трябва и с теб да се разделяме

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.