Старата столица бе домакин на дискусионен форум на Съвета на жените в бизнеса в България

Дискусионен форум на тема „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото” се проведе на 26 юни в старата столица Велико Търново с любезното домакинство на Дарина Стоянова и фирма ПРЕСТИЖ, а специален гост беше г-н Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Нашият форум днес е своеобразна трибуна за успехите на жените и тяхната градивна сила, както в бизнеса, така и в обществото. Благодаря на дамите от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) за инициативата да гостуват на ПРЕСТИЖ и на дамите, гости от Велико Търново, за готовността им да разкажат за своя опит и мотивация за успех“, сподели в своето приветствие Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ПРЕСТИЖ и член на управителния съвет на СЖББ. „Щастлива съм, че в ПРЕСТИЖ жените са 66% от всички служители, а процентът жени на висши мениджърски позиции е още по-висок – 75%. Компанията осигурява работна среда за свободно и открито изразяване на идеи, мнения и вярвания. Създаваме възможности за всеки, независимо от пол, раса и образование – да работи, да се развива, да допринася и да се чувства значим“.

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и Главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония, поздрави всички участници от името на организацията и сподели: „Във Велико Търново се чувствам като у дома си. Не само, защото сме добре приети, а защото идеите, които защитаваме като организация, са признати и от общината. За времето от последното ни гостуване в града смело можем да се похвалим, че развихме нови програми и инициативи в подкрепа на дамите и тяхното професионално развитие. За нас е важно младите жени днес да получат по-голямо самочувствие, доказвайки се професионално и да вярват повече в себе си“.

Приветствие към всички присъстващи дами и господа на форума направи и инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново: „Добре дошли в историческата и духовна столица на България – Велико Търново! Градът е свързан с държавността от основаването на Втората българска държава, през приемането на Търновската конституцията и обявяването на Независимостта на България. Икономическото развитие, наравно с туризма, който представлява 47% от БВП на общината, е също от ключово значение за града и благодаря на компаниите, които са представени днес и с които сме имали възможността да си сътрудничим устойчиво през годините“.

Фокусът на дискусионния форум „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото” беше върху жените от Велико Търново. Специални гости бяха изтъкнати дами от града: г-жа Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет „Финанси“ на Община Вeлико Търново; г-жа Кина Котларска, директор на най-голямото училище във Велико Търново СУ „Емилиян Станев”, г-жа Нелина Църова, директор дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Община Велико Търново, г-жа Силвия Георгиева, директор финанси и реклама във вестник „Борба“ – най-голямата медия в региона, и д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в най-голямата общинска болница във Велико Търново, която отправи видео обръщение към гостите. Силно емоционални и въздействащи бяха изказванията на всички дами, а в заключение гостите се обединиха около това, че високата професионална етика, самочувствието, увереността и желанието за развитие са ключовите компетенции, които са в основата на успеха и градивната сила на жените днес.

В заключителната част на събитието участниците поеха ангажимент, че ще обединят усилия за организиране и провеждане на обучителната програма BASE – Бизнес Акедемия за стартиращи предприемачи и във Велико Търново през месец септември 2021г. Програмата е инициатива на Фондация „Америка за България“ и се осъществява от СЖББ, като представлява безплатна обучителна програма, която следва модел, разработен в САЩ. Лекторите са успешни предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания с бъдещите предприемачи и лидери на България и света.

Форумът беше официално закрит с изпълнение на младите и талантливи музиканти от Junior Band, възпитаници на  СУ „Емилиян Станев”, Велико Търново.

 

За Съвета на жените в бизнеса в България

Съветът на жените в бизнеса в България е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза, чиито основни цели са утвърждаване и популяризиране на добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери. Със своите над 150 корпоративни и индивидуални членове сдружението обединява водещи мениджъри със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.

 

За ПРЕСТИЖ

ПРЕСТИЖ е един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж и Wellness. Продуктите на компанията присъстват в 99% от магазините в България, а през последните години компанията развива успешна експортна стратегия, в резултат на която продукти с марката ПРЕСТИЖ се продават в 30 държави по целия свят. За ПРЕСТИЖ работят близо 550 човека, за които повод за гордост е и високата социална ангажираност на компанията с фокус върху децата и младите хора на България, тяхното образование и активен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *