Избори 2021

Николай Петров – регионален координатор на „Ляв съюз за чиста и свята република“: „Костовисти превзеха листата на БСП В. Търново“

В съвременната епоха, в която живеем, имаме усещането, че човекът е квинтесенцията на еволюционната верига и стои на върха й. В това свое усещане човешката цивилизация се опира на многовековните принципи, които е достигнала – правовия ред, държавно организираното общество, справедливостта, както и върховенството на закона. Тези принципи ни следват и в днешното все повече техногенно развиващо се общество. Разбира се, когато сме пред избор, за да е правилен, е добре да сме информирани. Какво имам предвид, например по случая с „шпионския скандал“ и повдигането на обвинение срещу нашия водач Николай Малинов. По този казус действията на българската прокуратура са в пълен разрез с правото и закона. Според Изборния кодекс, който е действащ, всеки кандидат народен представител има неприкосновеност според чл. 160, ал.1 от ИК от деня на регистрация до обявяването на резултатите от изборите и регистрираните кандидати не може да бъдат задържани или привличани като обвиняеми освен за извършено пестъпление от общ характер и с разрешение от ЦИК въз основа на мотивирано искане от гл. прокурор. Идеята на законодателя нормотворец е ясна, че с цел ненамеса в политиката тази норма на закона защитава свободата на идеи и отстояването им в демократичното общество. Тук българската прокуратура очевадно не спазва нормата на закона, наруши я и повдигна обвинение на г-н Николай Малинов забележете за какво, за шпионство. Шпионството е тежко престъпление срещу републиката и характерното за това деяние е, че „трябва да издадеш или събираш с цел да издадеш на чужда държава или чужда организация информация, представляваща държавна тайна…“. Тук всички разбираме, без да се спираме на големи мисли по съществото на това обвинение, че трябва да събираш информация, която е държавна тайна. Видно е, че прокуратурата е станала в България политически играч и не се води от принципите на правото и върховенството на закона. Това руши усещането за държавност и справедливост в обществото ни. Обществото иска да се спре този процес на рушене на държавността на България.

Друг политически въпрос, по който трябва да се направи информиран избор и който си задават левите избиратели и симпатизанти е: „По какво се различава „Ляв съюз за чиста и свята република“ от БСП?“ и „Защо точно сега решихте да създадете този съюз?“. На първия въпрос бих отговорил така: Трябва да спрем с илюзиите за БСП (разбирай ръководството й), че това е лява партия. Да, ние сме били членове доста години и сме се борили за социални каузи и политики, но за голямо съжаление, идеите на лявото не са надделявали в ръководството на партията, в целия модерен свят държавите имат прогресивно данъчно облагане, здравна семейна карта и здравни услуги без доплащане, но в България точно БСП въведе плосък данък и нямаме здравни услуги без доплащане. Нито веднъж ръководството на социалистите не пожела дори само заради тези принципи да се противопостави сериозно на властта, да покаже, че това е червена линия, която няма да има компромис, и ще се сражаваме за тази политика, не, такова през годините нямаше. Българите бяха изоставени от това ръководство. Но ние виждаме, че в БСП има една кадрова подмяна. Ето аз виждам едно младо момче – Явор Божанков, водач на листата вече за втори път. Той изкара и един пълен мандат, избран от листата на БСП, но той си остава дистанциран от самата партия и не е станал още неин член. Хората се питат: „ЗАЩО НЕ ИСКА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА БСП?“. Има ли това нещо общо с обстоятелството, че Радан Кънев го е представял като новото лице на ДСБ за регион Велико Търново, преди да стане депутат от БСП? Виждаме в листата хора от общинското ръководство на СДС през периода на управление на Костов. Госпожа Елена Григорова беше директор на РИОСВ във Велико Търново, назначена от синята власт на Костов. Ето за тази подмяна говорим. Да, разбира се, не трябва да се отрича правото на промяна в идеалите на хората, но тук тези хора трябва да отговорят на обществото за какво става дума – промяна и еволюция в мисленето или просто превземане на ръководството на БСП от костовисти?

Отговор на тези въпроси няма досега и това наложи ние да напуснем партията и да създадем „Ляв съюз за чиста и свята република“, с който да се явим на тези избори. Това е организацията на истински левите и патриотични българи, милеещи за отечеството ни. Подкрепете ги и така ще гласувате за България. В интегралната бюлетина с N 17.

3 thoughts on “Николай Петров – регионален координатор на „Ляв съюз за чиста и свята република“: „Костовисти превзеха листата на БСП В. Търново“

  • Съвършенно вярно. Корпулентната Антоанета Анчева– лешпер от ВТУ.

    Отговор
  • От 1996 година Костов си управлява и Велико Търново и Перник и цяла България.Помните ли ,,Гласуваш за Бойко-получаваш Костов”.Сега е ,,Не гласуваш за ГЕРБ-Полъчаваш гешев.

    Отговор
  • Кой говори за равенство на закона…точно БСП от където започна всичко да се руши в България.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *